• © Kristian Hägglund

  • © Kristian Hägglund

  • © Kristian Hägglund

Place

Places

Ystad Golfklubb

Af Skånes mange golf-juveler er Ystad GK en af de ældste og mest fornemme. Banen er fra 1930, og omgivelserne består afv høje majestætiske træer og glitrende søer. Her opleves nostalgi i perfekt samklang med førsteklasses golf, lige i nærheden af langstrakte strande og skøn landsbyidyl.

18-hulsbane med assosiationer til links

Ystad Golfklub byder på en 18-hulsbane i skønt hedelandskab, hvor nogle få af hullerne er rene parkhuller. Med en smule fantasi kan  man let associere dele af landskabet med links. Hul 1 sætter standarden for hvad, der er i vente; par 3 hulet på 145 meter fra gul tee er ikke særlig langt, men til gengæld desto mere optisk forræderisk. Kunsten går ud på at bruge ´kølle´ nok til at komme over vandforhindringen, men netop uden at havne i vandet bag greenen.

På de første 9 huller er der flere strategisk udspekulerede vandforhindringer af varierende karakter. På backnine er der betydeligt færre vandforhindringer, men til gengæld er landskabet mere åbent, hvilket ofte kan bringe vinden i spil. Greens´ene er gennemgående hurtige og let nivellerede, og man skal altså vogte sig vel for ikke at tabe en god score helt tæt på hullet.

Bane-designet er udfordrende, men ikke af den ´umulige´ slags. Tee-steder og fairways er kortklippede og velplejede, og her findes et stort antal bunkere. Kombineret med en række småbakker stilles der specielt store krav til udslagene – bedst er det at lægge en solid og sikker strategi helt fra starten.

Miljø og træningsfaciliteter

Ystad GK har et helt nyt træningsområde, driving range med flere udslagssteder under tag og fine omklædningsrum. I tillæg til en indholdsrig proshop finder du også her en hyggelig klubrestaurant, der serverer varme og kolde retter. Der er ikke langt til Østersøen og langstrakte hvide strande, for de der ønsker at tage sig en dukkert efter runden, og klubben tilbyder lokale, som egner sig fortrinligt til blandt andet konferencer og forretningsmøder.

Ystad Golfklub satser på at gøre tilværelsen så enkel som muligt for både medlemmer og gæstespillere. Når man har skrevet sig ind modtager man en chip, som kan sættes på golfbaggen. Chippen er kodet og hjælper spillerne med at holde styr på score, antal puts, fairway-træffere m.m. Ved hvert tee-sted står en terminal, hvor man kan indsætte chippen for at få resultaterne vist.

Seværdigheter i nærheden

Forfatteren Henning Mankells romanfigur Kurt Wallander er detektiv ved politiet i Ystad, og hvert år strømmer tusinder af mennesker til byen for at spadsere rundt i mysteriernes kulisserne. Vælg mellem at vandre rundt i den hyggelige by på egen hånd, eller tag med på en guidet tur arrangeret af det lokale turistkontor og Ystads Frivillige Bergningscorps.

Fakta om Ystad Golfklubb

Par 72, 5710 fra gul tee og 5015 fra rød tee.

Sæson: Alle måneder bortset fra december-februar.

Book Tee time på Golfsverige.dk

Discussion about Ystad Golfklubb

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden