• © Roger Jansson/Havets Hus

Place

Places

Connect with Havets Hus i Lysekil

Havets Hus i Lysekil

Besøg havakvariet ”Havets Hus” i Lysekil og kom tæt på livet under overfladen. Havet og dets dyreliv vækker altid forundring og byder på overraskelser for både store og små. Med omkring 40 akvarier i varierende størrelser er der nok at se på til en hel dag.

Nogle dyr har smukke farver, andre skifter køn og nogle har endda tænder i maven! Med over 100 forskellige arter fra Vesterhavet byder akvariet på masser af spændende oplevelser, som også varieres i løbet af året. I havakvariet venter der mange spændende oplevelser for hele familien.

Turen mod dybet begynder på den lavvandede strand, fortsætter ud i Kattegats forskellige havmiljøer og ender nede på de helt store havdybder. I kan se - og røre ved - søstjernerne og eremitkrebsene i de små akvarier, lege og lære med "Havets Hus'" strandskole, samt deltage i guidede rundvisninger. Man kan også se dykkere fodre dyrene i de store akvarier og selv delatage i forskellige temadage.

Ålegræsset - som er en slags undervandsgræs og vokser ud for alle de svenske kyster – er et område, som er rigt på mad og næring for småfisk, og samtidig yder beskyttelse med gode gemmesteder. Derfor fungerer ålegræs-engene faktisk som en slags ”børnehave”, hvor mange af havets fisk holder til som små. Akvariets ålegræs-eng giver jer chancen for at komme helt tæt på mange sjove opdagelser og livet her.

I maj 2012 åbnedes det nye større og endnu bedre ”Klappakvarium” – til glæde for både dyrene og gæsterne. Her kan børn og voksne komme helt tæt på nogle af havets beboere. Som de første i Verden kan Havets Hus nu også tage dig med på en spændende Undervands-Safari. Ved hjælp af en undervandsrobot, som sender ‘live’ billeder op til flere skærme på akvariets båd, får alle gæsterne et fantastisk indblik i livet udfor havneområdet. Dygtige marinebiologer guider jer på turen og deler generøst ud af deres viden om de spændende ting i vandet og på havbunden.

Foruden de mange spændende ting at se i akvarierne og de kæmpestore tanke, byder Havets Hus også på guidede ture udenfor akvariet, som for eksempel ”Søl-Safari”, hvor du og familien får mulighed for at følge med ud i Lysekils smukke skærgård og komme ganske tæt på sælerne i det fri. Tit ligger de og hygger sig i solen på skærgårdens klipper. Se iøvrigt også aktuelt dagsprogram for info om de aktiviteter og kortere guide-ture som indgår i entréen.

Havets Hus Bistro & Café tilbyder et bredt udvalg af kolde som varme frokostretter, kaffe og kage med mere. Der kan sagtens blive brug for en pause og ny energi på en sjov og aktiv dag ved Havets Hus.

Discussion about Havets Hus i Lysekil

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden