• © Kristinehamns GK

  • © Kristinehamns GK

Place

Places

Kristinehamns Golfklubb

Kristinehamns GK er en klassisk skov- og parkbane tegnet af Sune Linde og Nils Sköld. Golfklubben ligger cirka 3 kilometer nord for vänerstaden Kristinehamn, og de første ni huller blev indviet allerede i 1974.

Banebeskrivelse

18-hulsbanen på Kristinehamns Golfklubb er 5700 meter fra gul tee og 4900 meter fra rød tee. Banen regnes som relativt enkel for nybegyndere, mens udfordringene står i kø for eliten. Banen er en kombinert park- og skovbane, smykket med flere smarte raviner og vandforhindringer. Hul 12-15 går under navnet ”Amens Corner”, og det er her ”To be or not to be” på scorekortet afgøres. Hul 12 er kåret til regionen Värmlands bedste par 4 hul, og hul 14 er et virkelig nydeligt par 3 hul.

Banen har et interessant layout med både lange og korte huller, og den er også varieret når det gælder green-områderne. Enkelte er små, nogle er store. Mange gæstespillere begejstres også af de smalle skovhuller, der byder på ekstra udfordringer i form af høje fyrretræer.

Miljø og træningsfaciliteter

På Kristinehamns Golfklubb er der fine træningsområder med putting green og bunker, der egner sig fint til nærspilstræning. Desuden har klubben driving range, proshop og golfrestaurant. Korthulsbanen med 6 huller fra 30-100 meter er også populær i træningsøjemed.

Når du først er i området, så kig indenfor ved både Ölme Diversehandel och Kafé og August Larsson Charkuteri/Hemgården, som er fra 1894. I Värmland har råvarer fra gårdene, skoven og naturen altid været basis i den traditionelle husmandskost. På Hemgården får du top-charcuteri som for eksempel pølser, skinker, elgekød og vildsvin – altsammen fra den Värmlandske vildmark. Også kulturlivet blomstrer i Kristinehamn. Pablo Picasso placerede en statue ved Vålösundets indløb, en del af Vänern, og dette er kendt som et af Kristinehamns smukkeste naturområder.

Overnating

Kristinehamns Golfklubb tilbyder golfpakke med greenfee og overnating i samarbejde med vandrerhjem, herregårde og hoteller i nærheden. Se klubbens hjemmeside for mere information. Derudover har klubben også opstillingsplads for telt, mobile home og campingvogn med el. Pris: 100,- per døgn. Faciliteter og restaurant findes i klubhuset.

Fakta om Kristinehamns Golfklubb

  • Par 72.
  • Gul tee: 5679 meter
  • Rød tee: 4903 meter
  • Arkitekt: Sune Linde og Nils Sköld
  • Greenfee: Hverdage, senior, 300,- kr. Lørdag-søndag, 350,- kr. Junior halv pris.
  • Sæson: April-september.

Discussion about Kristinehamns Golfklubb

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden