• © Moderna Museet

Place

Places

Moderna Museet Malmø

Museet, som er en filial af Moderna Museet i Stockholm, har haft en strid strøm af danske museumsgæster siden åbningen for halvandet år siden.

Faktisk har mange flere end forventet fundet vej til museet i det gamle elektricitetsværk på Gasverksgatan nr. 22.

Museets nybyggede anneks med en varm orange perforeret stålfacade står i skarp kontrast til det smukke gamle elværk fra 1901. Til sammen har de to bygninger en udstillingskapacitet på over 800 m2.

Moderna Museet Malmö har sit helt eget selvstændige udstillingsprogram med moderne værker fra museets egne internationale partnere. Men man samarbejder også med Moderna Museet i Stockholm, hvorfra man låner værker fra museets enestående samlinger, der ved forskellige lejligheder får lov at pryde væggene på udstillinger på Moderna Museet Malmö.

I 2011 præsenterer museet flere parallelle udstillinger, bl.a. ”Den tidlige modernisme 1900-1920” med værker fra det tidlige 1900-tal af kunstnere som Pablo Picasso, Georges Braque, Henri Matisse, Wassily Kandinsky, Siri Derkert, Sonia Delaunay, Edvard Munch, Ernst Ludwig Kirchner og mange flere. Kunstnere, alle opvokset i 1800-tallets sidste halvdel, der opgav idéen om det naturalistiske billede og i stedet begyndte at undersøge maleriets egne forudsætninger.

Frem til det tidlige efterår kan man i 2011 også opleve Marcel Duchamps egensindige kunst, der på sin tid konstant brød med gængse konventioner og fandt nye kunstneriske udtryk.

Sammen med udstillingerne har Moderna Museet Malmö sine populære ”familie-søndage”, hvor hele familien indbydes til selv at være kreativ, og kan deltage i offentlige rundvisninger, baby-omvisninger og spændende foredragsaftener.

Har I behov for at hvile benene efter turen rundt blandt alle de spændende kunstværker, kan I tage en pause i museets ”Pâtisserie David”. Hvem kan sige nej til et stykke ægte fransk bagværk og en Café Creme? Med tanke på farven på murene i annekset kan det vel ikke undre, at kaffen serveres i orange kopper.....

Åbningstider:

Tirsdag-søndag: Kl. 11.00–18.00
Mandag: Lukket

Entré:

50 sek pr. person. Børn og unge under 18 år har gratis entré.
Har I Malmökortet, får I 50 % rabat på entrébilletten.

Adresse:

Gasverksgatan 22

Website:
www.modernamuseet.se/malmo/

Discussion about Moderna Museet Malmø

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden