• © Hutteferie Skåne

Place

Places

Ivøsøen

Denne perle af en sø, som er Skåne’s største, byder på super-gode badeforhold og fiskemuligheder og så er området fantastisk smukt. Her har I alle muligheder for at kombinere en herlig badeferie med aktiviteter i naturen og lystfiskeri i dejlige omgivelser.

Den smukke sø ligger i det nordøstlige Skåne – tæt ved grænsen til Blekinge - og er perfekt til at udforske i for eksempel kano. Søen byder nemlig på masser af små og større øer, vige og holme, mens man hele vejen rundt er omgivet af skønne skovklædte højdedrag og stejle bakker. Søen er 52 meter på det dybeste sted og dækker et overfladeareal på hele 54 kvadratkilometer.

Søens vand er rent og klart, og frister altid til en dukkert. Der er flere gode steder at bade fra, blandt andet en lang børnevenlig sandstrand. For de, der holder af at fiske, er det nok interessant at vide, at Ivøsjøn faktisk er den sø i Sverige, som har den største artsrigdom, med et sted imellem 25-30 forskellige fiskearter. Det er velnoget nær den perfekte afslutning på en lang dag med badning og kanosejlads, at kunne tilberede egen fangst over bål eller på grillen…

Ivøsjøen er perfekt både for et kortere badebesøg og som base for en længere camping-ferie. På mange måder kan man her tale om et ”klassisk” billede af svensk ferieidyl. Spring ud i det og nyd Ivøsjøen’s forfriskende vand og smukke omgivelser!

Discussion about Ivøsøen

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden