• © Tourism in Skåne

Place

Places

Åhus

Ved Skånes østkyst ligger Åhus, som er en højt elsket sommer-destination for rigtig mange svenskere. De lange smukke strande syd for byen er forståeligt nok populære. Desuden er Åhus kendt i hele Sverige for sine populære is fra producenten Åhus Glass. Det lyder allerede som en dejlig dag.. – strand og is!

Når du tager på besøg i Åhus vil du helt sikkert genkende det som et sted, hvor udtrykket ”en lille perle” er rammende og helt fortjent. Den lille og meget velbevarede middelalderby, med sine 10.000 indbyggere, har masser at byde på i form af seværdigheder, smukke gamle bygninger, lokale is-mejerier, handel og butikker m.m. Men om sommeren er det især badning og strandlivet, der trækker folk til.

Syd for Åhus finder du langs Hanøbugten kilometervis af smukke sandstrande og smukke kystlandskaber. Området er forståeligt nok super populært, og isommermånederne stiger indbyggertallet i Åhus da også normalt fra 10.000 til over 30.000. Sommerglade lokale, såvel som tilrejsende, søger mod de attraktive sommerhusområder og kilometerlange fine strande for at nyde solen, sandet og vandet – men selvom der er masser af liv og mange glade badegæster, er der altid plads til dig og din familie.

Blandt de mange aktiviteter i området afholdes for eksempel en Beach-håndboldfestival i dagene 13.-21. juli. Desuden danner Åhus i løbet af august måned rammen om et sandt åle-eventyr, hvor du under ”åle-festivalen” kan nyde lokale specialiteter som kogt ål, røget ål og ålesupper m.m. Sæt Åhus på sommerprogrammet og få en dejlig strandoplevelse, krydret med aktivitetstilbud, kultur og kulinariske indslag.

Discussion about Åhus

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden