• © Astrid Lindgrens Värld

  • © Astrid Lindgrens Värld

  • © Astrid Lindgrens Värld

Place

Places

Astrid Lindgrens Verden

Pippiland ligger i Vimmerby i det østlige Småland, knap 4 timers kørsel fra Helsingborg færgeleje eller Øresundsbroen.

Her venter Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Karlsson på taget, Ronja Røverdatter og mange flere på sommerbesøg fra dig og hele familien.

Astrid Lindgrens Verden er en ”teaterpark”. Det betyder lidt mindre rutsjebane og meget mere næring til fantasien. Du går fra forestilling til forestilling. Du kan møde Pippi, Emil, Karlsson på taget, Madicken, Ronja Røverdatter, Rasmus og brødrene Løvehjerte.

På Lilla Bråkmakargatan (Lille Ballademagergade) er husene så små, at voksne ikke kan komme ind - Men børnene kan løbe ind og ud som de vil

Du kommer helt tæt på figurerne og er du heldig, kan du endda møde dem og lege med dem i pauserne mellem forestillingerne. Alt hvad der sker i parken er bygget på Astrid Lindgrens dejlige og eventyrlige historier.

Se efter Karlsson på taget

Astrid Lindgrens Verden er egentlig ikke én, men mange verdener samlet på ét sted. Hver verden kender du fra Lindgrens historier. Når du er i Vasastan, så kig op på taget, hvor Karlsson bor. Måske ser du ham deroppe. Bliv her lidt, og han kommer måske ned og hilser på. Gør han det, så hold godt øje med din madpakke for, fræk som han er, kan han godt finde på at snuppe en godbid. 

Emil fra Lønneberg venter på Katthult

Lidt længere fremme i parken finder du gården Katthult, hvor Emil, Ida og resten af familien Svensson bor. Hvis der ikke er fuld fart på begivenhederne på gården når I ankommer, kan I være sikre på, at Emil sidder i brændeskuret og snitter en træmand til den store samling efter at have rodet sig ud i endnu én af sine mange skarnsstreger.

Men selvom Emil generelt kendes for at være en skarnsunge er han jo en god dreng, og hans ”skarnsstreger” bunder som regel i gode intentioner, der bliver misforstået af omgivelserne - f.eks. som dengang han hejste sin lillesøster op i flagstangen, fordi hun gerne vil se Mariannelund. Når Emil har lavet en skarnsstreg, låser hans far Anton ham inde i et brændeskur, hvor han fordriver tiden med at snitte små figurer af træ.

På Lilla Bråkmakargatan (Lille Ballademagergade) er husene så små, at voksne ikke kan komme ind i dem. Men børnene kan løbe ind og ud, som de vil – præcis som i alle andre miljøer. Legen er med overalt – fx på Emils gård, Pippis hus, på de store legepladser eller hvad med at prøve, om du kan klare hele turen på den lange ikke-røre-jorden-bane (”Inte stöta marken-banan”). 

Katholt bliver større

I år holder Emil flyttedag – den 16. juni står den nye, store udgave af gården Katholt klar til at slå dørene op – både for skuespillerne, der hver dag vækker historierne til live på scenen – og for de mange børn, som selv har lyst til at stikke hovedet i suppeterrinen eller hilse på figurerne, som efter forestillingen står klar til at hilse på og få taget billeder. Det nye Katholt bliver en kopi af en hel landsby og dækker et område, der svarer til fire fodboldbaner, og har kostet 95 millioner kroner at bygge. Indvielsen af det nye Katholt markerer et jubilæum – I 2013 er det 50 år siden, Astrid Lindgren skrev den første bog om Emil Fra Lønneberg.

Mød Ronja Røverdatter og røverne i Mattis-skoven

Ronja, hvis far er røverhøvding og overhoved i Mattis-klanen, er en pige i 10-årsalderen som bor og lever sammen med voksne. Hendes liv ændres dog da en rivaliserende røver-klan flytter ind i den anden halvdel af borgen og hun møder drengen Birk. Ronja er et rigtigt naturbarn og elsker skovene, hvor hun må lære at begå sig blandt mange forskellige væsener, hvoraf nogle er meget farlige. I Astrid Lindgrens Verden kan du komme tæt på Rønja og opleve eventyr sammen med hende og Birk.

Åbningen af miljøet "Mattisskoven" i 2011 var den største satsning nogensinde i Astrid Lindgrens Verden. Det skete i anledning af 30-års jubilæet for den første udgivelse af bogen om Ronja Røverdatter. I Mattisskoven ligger rumpenisser og grå-dværge på lur. Du finder også den 14 meter høje røverborg ”Mattisborgen”, der revner i tordenvejr.

Kom tæt på Bjørnegrotten, Ulvekløften, vandfaldet og skoven med sine mystiske væsener og spændende lege. Du kan også opleve, hvordan det er at være fange i røvernes fangehul. Du kan også prøve at ligge i Skalde-Pers seng eller du kan se Helvedesgabet åbne sig foran dig – og selvfølgelig kan du møde Ronja Røverdatter, Mattis, Lovis, Birk, Borka, Undis og alle de andre røvere. 

Besøg Pippi i Villa Villekulla

Glem ikke at kigge forbi Villa Villekulla, hvor Pippi Langstrømpe bor sammen med sin abe "Hr. Nilsson" og hesten "Lilla Gubban" - det bliver sjovt! 9-årige Pippi er super-stærk og kan for eksempel løfte sin hest med én hånd – men Pippi er altid flink og rar og fuld af sjov.

Selvom Pippi aldrig er voldelig er hun alligevel beskyttende overfor sine venner, Hr. Nilsson og Lilla Gubban; og man skal ikke forsøge at stjæle den guld-skat hun har fået af sin far, som er sørøver-kaptajn. Pippis bedste venner Tommy og Annika kommer tit på besøg og sammen finder de tre på masser af sjov og skæg. Selvfølgelig kan du møde dem alle i ”Pippiland”, når du besøger Villa Villekulla.

Sommer-sjov på Store Scene og Lille Scene

Den Store Scene ligger i Rosendalen og byder på masser af aktivitet og underholdning – MEN det kan være svært at komme igennem porten, som bliver bevogtet af Tengils soldater. Prøv alligevel, for det er besværet værd. Indenfor i den store borggård spilles teater med sang og dans flere gange dagligt. Her er plads til 700 siddende gæster og endnu flere stående tilskuere.

Den Lille Scene ligger ikke langt fra indgangen. Gå til venstre ved BP-tanken, og følg Skolgatan forbi spisestedet Majkens Mat, så ser du scenen. Her er 350 siddepladser, som alle er tæt på scenen. Du har derfor et godt udsyn til begivenhederne, uanset hvor du sidder. Ofte begiver skuespillerne sig ud blandt publikum – specielt under sangnumre.

Masser af muligheder for at spise og bo

Uden mad og drikke, duer…. En god oplevelse i Astrid Lindgrens Verden kræver mad undervejs. Der er flere restauranter og caféer i Astrid Lindgrens Verden, der serverer både sund og nærende Småland’sk husmandskost, lettere retter og fastfood. Der er også adskillige picnic-områder, hvor I kan hygge jer med frokostkurv, madpakker eller anden medbragt mad.

Bare 250 meter fra hovedindgangen ligger Astrid Lindgrens Verdens egen hyggelige campingplads til telte og campingvogn og hyttebyen med både veludstyrede hytter og mere enkle campinghytter. Inde i Vimmerby, ca. 10 minutters spadseretur fra Astrid Lindgrens Verden, og på egnen rundt om Vimmerby er der mange muligheder for at overnatte på hotel, på vandrehjem, i hytter eller på camping. Her er også restauranter ogspisesteder, og en hyggelig stemning, ligesom der er en række andre attraktioner, bl.a. Astrid Lindgrens barndomshjem ”Näs”. 

Sådan finder du vej

Vimmerby ligger ca. 120 km øst for Jönköping (via rute 40), 140 km nordøst for Växjö (via rute 23) og ca. 140 km nordvest for Kalmar (via rute 34). Du kan nemt og bekvemt tage toget fra Linköping eller Kalmar. I sommerhalvåret har Astrid Lindgrens Verden egen station, så du kan stå af toget blot 250 meter fra indgangen.

Booking

Telefon: +46 (0)492 798 11

Vor bookingafdeling har åbent mandag-fredag 08.00-12.00.

Campingens reception:

Telefon: +46 492 798 11

Receptionens åbningstider:

12. maj – 4. juni 8.00-20.00

5. juni-14. aug 8.00-22.00

15. aug – 29. aug 8.00-20.00

Adresse:

Astrid Lindgrens Verden
S-598 85 Vimmerby
Sverige

Discussion about Astrid Lindgrens Verden

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden