• © Gränna Beach

Place

Places

Grænna Badelagune

Drømme-destinationen for alle børnefamilier! Det svenske hjemsted for ”Sukkergrise” byder på nærmest ideélt børnevenlige badeforhold. Besøg den idyllisk by Grænna ved sveriges næststørste sø Vætteren.

Vandet i Vætteren er kendt for at være næsten krystalklart og samtidig rent nok til at kunne drikkes direkte uden filtrering eller anden behandling – en gave fra naturen! Desuden bevirker beliggenheden af Grænna Badelagune, på søens østlige kyst, at vandet altid er en smule varmere end andre steder i den store sø. Her er lavvandet og vandet er roligt.

Hvis der er børn med på turen vil det nok være populært med et besøg på den lokale slikfabrik. De berømte svenske rød/hvide ”polkagrise” stammer nemlig fra Grænna og produceres stadig i store mængder – mon ikke der kan blive til en smagsprøve!?

Grænna er en hyggelig gammel by, med kun godt 2.500 indbyggere. Byen ligger ved foden af Grænna-fjeldet og er kendetegnet ved sine mange stejle gader og gamle træhuse – et hyggeligt og interessant sted at gå omkring. I parken for foden af fjeldet kan du blandt andet se en statue af bysbarnet Amalia Eriksson, som i 1859 opfandt ”polkagrisen”. En anden kendt lokal er den berømte ballon-farer Salomon August Andrée, som i 1897 omkom under et forsøg på at nå nordpolen i luftballon. I Grænna kan du besøge det lokale museum, som fortæller om ekspeditionen.

Hyggelige Grænna er en dejlig og børnevenlig badeby med mange andre aktivitetstilbud og seværdigheder – ikke mindst ”polkagris”-fabrikken. Saml hele familien og tag afsted til sommer!

Discussion about Grænna Badelagune

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden