• © Smålandsbilder

  • © Smålandsbilder

  • © Smålandsbilder

Place

Places

Grevskabet Gränna-Visingsö

I den sydlige del af Sveriges næststørste sø, Vättern, som i øvrigt er Europas femtestørste, ligger den for mange danskere hemmelige perle Visingsö.

I den sydlige del af Sveriges næststørste sø, Vättern, som i øvrigt er Europas femtestørste, ligger den for mange danskere hemmelige perle Visingsö. For svenskerne er det et yndet turistmål, men så snart man ved færgelejet hopper på en lejet cykel og tager på tur ud på den kun 25 kvadratkilometer store ø, er det, som om man har hele øen for sig selv.

Visingsö emmer af historie, og gamle borgruiner titter frem flere steder på øen. Takket være beliggenheden midt i Vättern udviklede øen sig tidligt til et handels- og håndværkscentrum. Søen beskyttede indbyggerne mod fjender og gav mulighed for sikker transport til fastlandet både sommer og vinter.

Derfor blev Visingsö også i 1100-1200-tallet sæde for den svenske konge, og i 1600-tallet satte grevefamilien Brahe sit kraftige præg på øen. Familien opførte blandt andet Visingsborgs Slot og Brahekirken, som i dag er blandt øens attraktioner.

Discussion about Grevskabet Gränna-Visingsö

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden