[text]

Eksterne links

Med færge til Sverige

Selvom den faste forbindelse over – og under – Øresund har eksisteret i snart mere end 10 år, forbinder mange danskere en ferie eller et besøg i Sverige med færgeturen over Øresund eller Kattegat. I mange herrens år har man taget færgen til Sverige, og færge-oplevelsen med pausen på turen, indkøbene og lidt godt at spise ombord ligger fortsat meget dybt i danskerne.

  • Different options to go to Sweden by ferry

Different options to go to Sweden by ferry

Der er flere færgeruter mellem Danmark og Sverige.

Fra Helsingør sejler Scandlines’ bilfærger til Helsingborg stort set hele tiden; døgnet rundt er der 3-4 afgange i timen. Overfarten tager kun 20 minutter; men det er tid nok til en kop afslappende kaffe og en kage eller lidt indkøb i taxfree butikken undervejs. Ud over almindelige overfartsbilletter tilbyder Scandlines særlige 1-dags og weekendbilletter samt arrangementer, hvor billet og entré til attraktioner i Sydsverige sælges sammen – med rabat! Både Scandlines og H-H Ferries medtager både feriecyklister og landgangspassagerer, der typisk skal shoppe eller besøge attraktionerne lige på den anden side af Sundet.
Læs mere om Scandlines her.

Længere nord på sejler Stena Lines store bilfærger på ruterne Frederikshavn - Gøteborg og Grenå – Varberg. På Gøteborg ruten kan I vælge mellem de store klassiske færger med butikker, restauranter og legerum ombord. Med en overfartstid på 3 timer og 15 minutter bliver turen ofte en oplevelse med god mad, taxfree shopping og reel afslapning inden turen går videre. På ruten sejler også Stena Line Express, en katamaran-hurtigfærge med en overfartstid på bare 2 timer.

På Varberg ruten benytter Stena Lines også en stor klassisk færge, der har café, shop, legerum, biograf, kahytter, lounge og buffetrestaurant ombord. Her er overfartstiden over Kattegat 4 timer; nok til god mad, shopping, oplevelser og måske en lille lur. Ud over almindelige overfartsbilletter tilbyder Stena særlige 1-dags og weekendbilletter samt arrangementer og ferieophold, hvor billet og entré til attraktioner eller ferieophold sælges sammen. På begge Stena Lines ruter med bilfærger medtager man også både cyklister og landgangspassagerer.
Læs mere om Stena Line her.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden