[text]

Sponserede links

Overførsel

Togforbindelser

Det svenske tognet betjenes af et fåtal store togoperatører: Svenska Jernvägar (SJ), Tågkompaniet, BK Tåg, LINX, Connex og Inlandsbanan.

  • Swedish high speed train X 2000

Swedish high speed train X 2000

Sverige har et meget effektivt jernbanesystem, der dækker hele landet.

Man rejser nemt og komfortabelt med nogle af Europas mest moderne tog med både første og anden klasse. På lange strækninger findes nattog med både ligge- og sovevogne. Liggevogne på 2. klasse findes på mange strækninger, f.eks. Stockholm-Kiruna-Narvik i Norge.

Tog på de lange strækninger har generelt en café vogn (altid ikke-ryger). I forlængelse af jernbanestrækningerne er der ofte busser (kaldet ”Tågbus”), der kører regelmæssigt til mindre byer og landsbyer. ”Tågbus” kan bestilles og benyttes på en almindelig jernbanebillet.

Det svenske højhastighedstog X 2000 køre med op til 200 km/t på hovedlinierne med den højeste komfort, inkl. individuel radio og musik ved hvert sæde. På fuldt betalende business klasse serveres der et måltid dirkete ved dit sæde, og på 2. klasse vil der altid være adgang til en cafévogn, hvor der kan købes varme og kolde retter og små måltider, eller der vil være betjening af tog-stewardesser, der kommer gennem toget med en trillebar. 

X 2000 toget kører på følgende strækninger:

Stockholm-Malmø-København (via Øresundsbron)

Stockholm-Gøteborg

Stockholm-Jönköping

Stockholm-Borås

Stockholm-Herrljunga-Uddevalla

Stockholm-Borlänge-Falun

Stockholm-Gävle-Sundsvall-Östersund

Gøteborg-Malmø

På andre strækninger er der regelmæssig trafik med forskellige typer tog: Nogle med bistro- eller trillebarservice, familievogne med et legehjørne til børnene og vogne med sæder eller afsnit, specielt indrettet til handicappede rejsende.

The Inland Railway, 1300 km of scenic railway

Inlandsbanan - det direkte spor til ”Europas Alaska”

Ta’ toget med Inlandsbanen gennem det ukendte Sverige. Oplev uberørt natur og stolte mennesker i en anderledes verden. Vælg “Tog og Hotel” eller rejs på egen hånd – til oplevelser I aldrig glemmer!

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden