[text]

Overførsel

Med bil

At køre rundt i egen bil i Sverige er ferie i fuld frihed. Frihed til at køre, hvorhen jeres fantasi driver jer og samtidig opleve et væld af spændende ting på vejen.

  • By car in Sweden

By car in Sweden

Sverige har et veludbygget og vedligeholdt net af store og små veje samt motorveje. Det er muligt at køre hele vejen fra syd til nord i Sverige. Der er ingen vejafgifter (undtagen på Øresundsbron), og trafikkøer findes kun meget sjældent. Vejnettet er i reglen i formidabel stand og trafikinformation og – skilte er let tilgængeligt og lette at forstå.

Det er nemt at komme frem, også væk fra de store motorveje, hvis I har lyst til at opleve Sverige på jeres egen måde og i jeres eget tempo. De fleste svenske veje kan sagtens anvendes af biler med campingvogn eller autocampere. Skulle I ha’ lyst til at leje bil i Sverige, er der en lang række lokale og internationale biludlejningsfirmaer at vælge i mellem.

Langs vejene kan I opleve det smukke landskab fra både vejsiden og anlagte parkeringspladser.

På enkelte områder afviger de svenske færdselsregler fra internationale regler, og man skal være opmærksom på følgende: I Sverige er det påbudt ved lov, at køretøjet altid skal være synligt. Det betyder, at man skal have mindst kørelys tændt. Ligegyldigt på hvilket sæde i bilen, du sidder, skal du have sikkerhedssele på. Alle børn under 7 år skal sidde fastspændt i et børnesæde.

Alle ved selvfølgelig, at alkohol og kørsel er en rigtig dårlig kombination, og i Sverige er grænsen for at køre efter indtagelse af alkohol 0,2 gram pr. liter blod (en promille på 0,2). Hvis I vil vide mere om færdselsreglerne i Sverige, anbefales det at klikke ind på hjemmesiden hos ”Vägværket”, hvor I bl.a. kan findes beskrivelse af vejskilte og trafikmarkeringer. 

Vi anbefaler jer altid at have et godt kort i bilen. Med det er det den nemmeste ting i verden at finde vej!

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden