Läckö-Kinnekulle

 • Läckö in Southern Sweden
  Läckö in Southern Sweden

  Hans Kongsbäck

 • Fishing in Northern Vänern
  Fishing in Northern Vänern

  Hammarö Trolling

 • Läckö Castle marina in Västergötland
  Läckö Castle marina in Västergötland

  Turistrådet Västsverige

[text]

Pladser

Läckö-Kinnekulle er et fantastisk smukt område i regionen Västergötland, hvor du blandt andet kan opleve hvad mange opfatter som Sveriges smukkeste slot, nemlig Läckö Slot, gå på shopping i Rörstrand Center og opleve den prægtige sø Vänern, med dens rige omgivende natur.

Alt-i-alt er Läckö-Kinnekulle et oplagt udgangspunkt for en lang weekend eller en hel ferie, hvadenten du er mest til natur, luksus-afslapning, shopping, historie og kultur, eller lidt af det hele.

Selve Kinnekulle er et højdedrag, som ligger på den store sø Vänerens østlige bred. Kinnekulles højeste punkt ligger i 306 meters højde over havet. På højdedragets sydside ligger den lille historiske by Husaby, som blandt andet huser en historisk vigtig kirke, der absolut er et besøg værd. Ifølge overleveringer skulle Sveriges første kristne konge, Olof Skötkonung, være døbt her i år 1008, ved en brønd lidt nord for kirken.

Når du som besøgende slentrer rundt i Kinnekullebygden er der aldrig langt mellem de mange spændende seværdigheder i og udenfor den lille by. Blandt disse finder du blandt andet udsigtstårnet, vandfald, middelalderkirker, helleristninger, smukker vandrerstier i naturen, naturreservat, håndværkscentrum, kalkbrud, smukke gamle gårde, camping- og bade-steder, samt go-kart-bane og meget mere. Her er uden tvivl noget for enhver, så hvis hele familien skal med behøver du ikke bekymre dig for at nogen skulle komme til at kede sig.

Helt oppe på halvøen Kållandsö, der strækker sig langt ude i Vänern, ligger en af landskabets absolutte perler, Läckö Slott. Det er et af Sveriges smukkeste barokslotte med en slotshave, der hvert år næsten overgår sig selv i pragt og skønhed når alting blomstrer. Gå ikke glip af et besøg ved Läckö Slot under dit besøg ved Kinnekulla.

Väneren

Den prægtige sø Väneren, med dens 22.000 øer og skær, opleves allerbedst fra vandsiden. Så hvad med at tage en rigtig oplevelsestur med kajak eller kano for én eller flere dage?! Sejlads med åre eller pagaj er en herlig måde at røre sig på, og samtidig kommer du i nærmest meditativ nærhed med den smukke natur, der omgiver hele Väneren.

Søen byder også på rige muligheder for de, der holder af at fange egne fisk. Med over 40 fiskearter er der nok af udfordringer for de rutinerede sportsfiskere, og samtidig gode chancer for bid for den ”glade amatør”.

Uanset dine og familiens forskellige interesser er Läckö-Kinekullebygden et nærmest ideélt sted for nydelse, afslapning og sjov hele året rundt. Aktiviteter i naturen, kulturelle og historiske oplevelser, samt shopping-tilbud og meget andet står nærmest i kø for at byde sig til – her venter massevis af mindeværdige ferieoplevelser.

Cranes at Hornborgarsjön, West Sweden

Hornborgasøen

At se tranedansen ”live” er i sandhed en storslået natur-oplevelse. Ved de store søer i midt-Sverige venter et eventyrligt syn, der ikke kan beskrives - det må opleves!

Skara Sommarland

Skaraland for Børn

Spænding, ruiner og sjove dukkerter! For børn og deres familier er Skaraborg det rene eventyr! Landskabet mellem de to store søer Vänern og Vättern er ét kæmpestort område med oplevelser for alle i familien.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden