Västergötland

  • Läckö Castle
    Läckö Castle

    © Petter Magnusson/Läckö Slott

[text]

Pladser

Riddere, klosterkirker & tranedans

Først kom den virkelige historie og så kom Arn. Ridder Arn Magnusson fra Västergötland har måske mere end nogen anden øget interessen for middelalderen i Sverige.

Byen Skara nævnes allerede i år 1070 som et åndeligt og politisk centrum i Västergötland. I Skaraborg-området ligger også andre centrale levn fra middelalderen, bl.a. Varnhems Klosterkirke, der spiller en central rolle i historierne om Arn og Forshems kirke. Skara domkirke er et andet mægtigt bygningsværk, der bidrager til landskabets store kulturelle oplevelser. I 2011 kan man i Visitor Center i Skara opleve det middelalderlige Sveriges historie igennem flere udstillinger, og i år er en af de største attraktioner Sveriges ældste bog "Skaramissalet", fra 1070'erne, som kan ses her.

"Läckö Slott - med dets fabelagtige slotshave - er et af Sveriges smukkeste barokslotte "

Helt oppe på halvøen Kållandsö, der strækker sig langt ude i Vänern, ligger en af landskabets absolutte perler, Läckö Slott. Det er et af Sveriges smukkeste barokslotte med en slotshave, der hvert år næsten overgår sig selv i pragt og skønhed.

Hele Skaraborg-området er en yndet rasteplads for mange trækfugle på vej til og fra sommerens ynglepladser højt mod nord og øst. På markerne rundt om Hornborgasøen kan man hvert år i slutningen af marts og gennem det meste af april se titusinde af traner, der imponerer med deres helt særlige dans og specielle sang. Det er et af naturens mest fantastiske skuespil, der udspiller sig her.

Længere mod syd i Västergötland kan I opleve Sveriges tekstile kulturarv i områderne Borås og Sjuhärad; området kaldes ikke for ingenting ”Tygriket”, og her er rigtigt gode shoppingoplevelser for dem, der drages af svensk tekstildesign.

Find inspiration til din næste ferie

Her nedenfor kan du få inspiration til din ferie i Västergötland! - regionen er fuld af muligheder. Der er helt sikkert meget mere at opdage i området end du var klar over, så tag et kig her og få flere nye oplevelser med!

Her kan du også finde et bredt udvalg af forskellige spændende oplevelser, seværdigheder og attraktioner i Västergötland. Der er rigtig meget at vælge imellem, så brug informationen her til at finde dine helt egne favoritter.

Villa Sjötorp in West Sweden

Hoteller i Vestsverige

Med et væld af hyggelige og spændende provinsbyer, samt vidstrakte naturområder, er mulighederne for unikke oplevelser mange i vest-Sverige.

Borås

Borås

Med gratis udendørs koncerter, museer, dyrepark og mange andre attraktioner har Borås rigtig meget spændende at tilbyde besøgende

Cranes at Hornborgarsjön, West Sweden

Hornborgasøen

At se tranedansen ”live” er i sandhed en storslået natur-oplevelse. Ved de store søer i midt-Sverige venter et eventyrligt syn, der ikke kan beskrives - det må opleves!

Fjällbacka, West Sweden

Turistbureauer i Vestsverige

Her nedenfor kan du finde kontaktinformationer og oplysninger på de fleste af Vestsveriges mange turistkontorer - det er altid let at finde den information og hjælp du skal bruge.

Bohus fästning in West Sweden

Vestsveriges imponerende fæstninger

I Vestsverige kan I opleve 3 helt unikke historiske fæstninger, der er enestående seværdigheder. Følg med gennem krudtrøg, kanonlarm og eventyr, som I ikke bør gå glip af!

Skara Sommarland

Skaraland for Børn

Spænding, ruiner og sjove dukkerter! For børn og deres familier er Skaraborg det rene eventyr! Landskabet mellem de to store søer Vänern og Vättern er ét kæmpestort område med oplevelser for alle i familien.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden