Maden i Vestsverige

  • Seafood plateau in West Sweden
    Seafood plateau in West Sweden

    © Jonas Ingman/Turistrådet Västsverige

[text]

Pladser

I behøver bare at tænke på Toscana, så vælter billederne af den gode mad frem fra underbevidstheden og tænderne begynder at løbe i vand. Billeder af små byer med bagerier, charcuterier og lokale markeder med et overdådigt udbud af grøntsager, kød, fisk og friskpresset olivenolie.

Duften af hvidløg bliver næsten virkelig - og man får bare lyst til at rejse derned, være midt i duftene og bare nyde livet…

Så dygtige har italienere og franskmænd været til at formidle deres gastronomiske kulturarv og velsmagende specialiteter. Vi er helt enkelt programmeret til at længes efter frembringelserne fra deres køkkener!

Vestsverige er ikke lige så internationalt kendt som Italien og Frankrig blandt de madglade – endnu! Men den vestre del side af Sverige, ikke mindst Bohuslän med sit magiske spisekammer fyldt med hummer, krebs, rejser og østers, er på vej til at etablere sig i gastronomiens Europa.

Bohuslän erobrer spaltemillimeter i hobetal i internationale medier, hvor man har indset, at både råvarer og kogekunst i Vestsverige er værd både at nyde og bestemt at ”skrive hjem om”.

I dag har Vestsverige, d.v.s. Bohuslän, Dalsland og Västergötland over 30 restauranter, der skilter med emalje-tallerkenen med den blå kant udenfor døren; symbolet på ”Västsvensk Mersmak”. Baggrunden for ”Västsvensk Mersmak” er et antal kvalitetsudviklingsprogrammer, som regionens turistorganisation ”Västsvenska Turistrådet” har gennemført.

Programmerne har bl.a. haft til opgave, at restauranterne skulle udvikle den totale oplevelse af måltidet, benytte lokalt producerede og sæsonbestemte råvarer, formidle egnens fødevaretraditioner og selvfølgelig levere den bedst mulige service.

Lobster Safari in West Sweden

Hummersæson i Bohuslän

De spæde bølger klukker mod kajen, luften er krystalklar, vinden er i sit venlige hjørne og i det aftagende efterårsmørke dukker naturen langsomt frem i stærke røde og gule nuancer. Alt er stille. Men det er stilheden før stormen…

Fjällbacka, West Sweden

Turistbureauer i Vestsverige

Her nedenfor kan du finde kontaktinformationer og oplysninger på de fleste af Vestsveriges mange turistkontorer - det er altid let at finde den information og hjælp du skal bruge.

Oysters by Nature’s Best Everts Sjöbod

Østerssafari i Bohusläns skærgård.

Vinden er frisk, solen varmer i ansigtet og nede i den lille kahyt serveres den lokale specialitet ”Grebbestad Tångknäcke” med frisk ost og dampende varm kaffe! Det er en perfekt start!

Villa Sjötorp in West Sweden

Hoteller i Vestsverige

Med et væld af hyggelige og spændende provinsbyer, samt vidstrakte naturområder, er mulighederne for unikke oplevelser mange i vest-Sverige.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden