Dalsland - et lille landskab med storslået natur

  • The Dalsland Canal
    The Dalsland Canal

    Lisa Nestorson/Turistrådet Västsverige

[text]

Pladser

Dalsland er et af de mindste landskaber i Sverige, men med en storslået og varieret natur.

Landskabet er noget af en oase, især for travle byboere.

""Den bedst bevarede hemmelighed i verden," sagde to besøgende fra Boston, der benyttede lejligheden til at erhverve sig et hus. "

Dalslands kanal - en af Europas smukkeste vandveje forbinder en labyrint af små og store søer og elve til et enestående sejlads-sportssted. Kun 10 kilometer er gravet eller sprængt kanal. Den resterende del på 240 kilometer er et langt sejlbart søsystem. Systemet omfatter en frit hængende bro i Håverud, hvor vandet føres i en 33,5 meter lang rende over fossen.

Denne rigdom af søer og vandløb er en kraftig magnet for masser af fiskerientusiaster og kanosejlere. Og der er bid i! Ikke overraskende sker største kanokonkurrence sig her. Dalslands kanomarathon + en 55 km lang folkefest. Læs mere på www.kanotmaraton.se

Åmål, Dalslands eneste by, blev grundlagt i 1643 og har stadig en velbevaret bykerne med smukke træhuse. Hver sommer organiseres her Åmåls Bluesfestival, som varer fire dage, hvor The Blues er konge i Åmål. Festivalen tiltrækker besøgende fra hele verden.

The Dalsland Canal

Dalslands Kanal

Afslappede og stille krydstogter på kanalen, krystal klart vand, og idylliske sommerferier på camping ude i det svenske landskab.

Villa Sjötorp in West Sweden

Hoteller i Vestsverige

Med et væld af hyggelige og spændende provinsbyer, samt vidstrakte naturområder, er mulighederne for unikke oplevelser mange i vest-Sverige.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden