Seværdigheder i Bohuslän

  • Nordic Watercolour Museum
    Nordic Watercolour Museum

    Christer Hallgren/Nordic Watercolour Museum

[text]

Pladser

Med masser af alternative og spændende kulturtilbud venter der i Bohuslän rigelige oplevelser til helt at udfylde en familieferie.

Med skærgården som den primære attraktion - og rammen om den ofte maleriske idyl - tiltrækker Bohuslän især besøgende med natur, sol, badning og sejlads som primære interesser og aktiviteter

Med skærgården som den primære attraktion - og rammen om den ofte maleriske idyl - tiltrækker Bohuslän især besøgende med natur, sol, badning og sejlads som primære interesser og aktivitete

"Især på det kulturelle område kan der gøres overraskende opdagelser"

Men Bohuslän har faktisk ganske meget andet at byde på. Især på det kulturelle område kan der gøres overraskende opdagelser. Man kan se fascinerende helleristninger fra bronzealderen, som er over tre tusind år gamle og beskyttede som verdenskulturarv af UNESCO. Som et langt mere ‘nutidigt’ indslag bør man for eksempel lægge vejen forbi Nordiske Akvarel Museum, som ligger i byen Skärshamn.

Selvom Bohuslän er tyndt befolket, og fiskelandsbyerne traditionelt har ligget spredt, har området haft en levende og rig kultur. Netop den geografiske spredning af de små landsbysamfund har gjort at man faktisk kan tale om kulturforskelle mellem for eksempel de to største øer Orust og Tjörn.

Sculptures at Pilane grave field in Bohuslän

Oplev kulturarven i Bohuslän

Bohuslän har altid været en inspirationskilde for kunstnere. Et godt eksempel er Carl Wilhelmsson, en af Sveriges store malere, og søn af en sømand fra Bohuslän.

Bohus fästning in West Sweden

Vestsveriges imponerende fæstninger

I Vestsverige kan I opleve 3 helt unikke historiske fæstninger, der er enestående seværdigheder. Følg med gennem krudtrøg, kanonlarm og eventyr, som I ikke bør gå glip af!

Marstrand in Bohuslän, West Sweden

Marstrand – Sveriges charmerende forpost mod vest!

Smukke solvarme klipper og en forfriskende havbrise – dét er vest-Sveriges skærgård!

Fjällbacka, West Sweden

Turistbureauer i Vestsverige

Her nedenfor kan du finde kontaktinformationer og oplysninger på de fleste af Vestsveriges mange turistkontorer - det er altid let at finde den information og hjælp du skal bruge.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden