Bohuslän - en eksotisk skærgård

  • Kayaking in West Sweden
    Kayaking in West Sweden

    Henrik Trygg/VisitSweden

[text]

Pladser

Vestsveriges skærgård er bygget på havet og granit. Her forenes grå granitklipper og det salte hav i en nærmest kærlighedsfuld omfavnelse.

Og her hviler de små kystnære samfund - tidligere gamle fiskerlejelandsbyer med deres helt egen charme og atmosfære, bogstaveligt talt i vesterhavets arme.

Med tusindvis af øer i den store skærgård, beboede såvel som ubeboede, er der rigelig plads til at finde egne favoritsteder. Bohusläns kyst og skærgård er præget af mange hyggelige og charmerende fiskelejer og små landsbyer, hvoraf mange har ligget der i flere hundrede år.

"magiske sensommernætter med ny-fangede krebs eller hummer"

Marstrand er en legeplads for alle, der elsker sol og vand og for de store sejlbåde. Smögen har sin berømte havn og lange gangbro med små butikker i gamle fiskehuse, mens det lille idylliske fiskerlejelandsby Mollösund er en velbevaret kulturperle. På Flatön kan du næsten stadig høre Sveriges nationale digter og visedigter, Evert Taube, nynne ”Maj pä Malö” fra himlen.

Helleristninger & UNESCO

Kunst og kultur har godt fat i Bohuslän, og det er naturligvis ikke tilfældigt, at Nordiske Akvarel Museum ligger i Skärhamn på øen Tjörn.

Helleristninger i Tanum viser, at det kunstneriske allerede fandtes i oldtiden. Tanumshede er derfor erklæret for Verdensarvsområde af UNESCO.

I Bohuslän handler det mest om sejlads, sol, sand, badning og som en ekstra belønning - magiske sensommernætter med ny-fangede krebs eller hummer på bordet.

Find inspiration til din næste ferie !

Få inspiration til din ferie i Bohuslän! - det smukke Bohuslän er fuld af muligheder og skøn natur, og der er helt sikkert meget mere at opdage end du var klar over. Tag et kig her og få flere oplevelser med!

Weather island, West Sweden

Inspirerende artikler om Bohuslän

Hele Bohuslän er en sand skattekiste af natur- og kulturoplevelser som alle i familien vil elske.

Marstrand in Bohuslän, West Sweden

Marstrand – Sveriges charmerende forpost mod vest!

Smukke solvarme klipper og en forfriskende havbrise – dét er vest-Sveriges skærgård!

Läckö Castle

Västergötland

Ridder Arn Magnusson har måske mere end nogen anden øget interessen for middelalderen i Sverige. Skara nævnes allerede i år 1070, som et åndeligt og politisk centrum i Västergötland.

Lobster safari in Flatön, Bohuslän, West Sweden

Skaldyrsrejsen i Bohuslän

Tænk på efterårsmørket. Et oprørt hav og vinden, der hviner i rigningen. Tænk så på det dækkede bord og de tændte lys. Tænk på alle Bohusläns mange skaldyrslækkerier på fadet foran jer og en stemning, der bare kan opleves i Bohuslän.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden