Seværdigheder i Småland

  • Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland
    Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland

    Astrid Lindgrens Värld

[text]

Pladser

Astrid Lindgrens Småland byder på attraktioner for både store og små.

Besøg Astrid Lindgrens Verden eller tag på opdagelse i bade- og fiskebyen Oskarshamn på østkysten.

Få kan nævne Småland uden i samme sætning at nævne Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe eller Astrid Lindgren. Astrid Lindgrens Verden er et af områdets absolut mest populære udflugtsmål for børnefamilier, hvor små såvel som store fans kan møde Pippi, Emil og Ronja. Men Småland har masser af andre seværdigheder og attraktioner at byde på året rundt.

"Astrid Lindgrens Verden er et af Smålands absolut mest populære udflugtsmål for børnefamilier. Her kan små, såvel som store, fans møde Pippi, Emil og Ronja. "

Fra den østlige kystby Oskarshamn er der gode bade-, fiske- og vandremuligheder. I sommerhalvåret kan man også herfra besøge Blå Jungfrun nationalpark – en sagnomspundet ø som, trods sit navn, faktisk fremstår en anelse rød på grund af de rosa granitklipper.

I den nordlige del af Småland ligger Eksjö, som er en idyllisk provinsby kendt for sine mange restaurerede træhuse som i nogle tilfælde daterer helt tilbage til vikingetiden. De krogede brostensbelagte gader, kombineret med de gamle træhuse restaureret i alle regnbuens farver, giver byen en charmerende unik atmosfære som man ikke kan undgå at forelske sig i.

Glassblowing at Kosta Boda

Design og Kultur i Småland

I småland kan du boltre dig i både moderne klassikere og helt nyt svensk og lokalt design.

Biking in Småland

Cykel i Småland

Tag på cykel eller vandring i Sverige og få tid til fordybelse og eftertanke.

Kalmar Golf Club in Småland

Golfbaner i Småland

Golfbanerne i Småland har høj klasse og er kendte for deres kvaliteter. Her kan I spille fra tidlig forår til sent efterår, og enkelte baner har sågar åbent hele året rundt. I kan helt sikkert finde baner, der passer lige til jeres ønsker.

Kingdom of Crystal in Småland

Glasriket i Småland

Glaskunst er selvfølgelig en vigtig del af et besøg i Glasriget, men der bydes også på masser af andre gode oplevelser. Glasriget er meget mere end bare glas. Tag en tur forbi Glasriget og afsæt tid til blandt andet at fiske, besøge en cirkus-skole, tage på ”vagabond-eventyr” eller mød alle dyrene på en gård.

Rumskulla Egen

Rumskulla Egen er et af Europas største træer og det ældste træ i Sverige. Kæmpen står mægtig og stolt på en skøn bakke nordvest for Vimmerby. Stammen nærmer sig de 14 meter, og træet er over 1000 ...

Hytter og sommerhuse i Vimmerby!

Oplev Småland i en skøn feriebolig!

Fredensborgs Herregård i Vimmerby

Fredensborgs Herregård ligger naturskønt, kun 10 minutters bilkørsel syd for Vimmerby og Astrid Lindgrens Verden. Her er alt, hvad en familie kan ønske sig på deres ferie!

Best Western Vimmerby Stadshotel

Best Western Vimmerby Stadshotell er byens ældste hotel med aner tilbage til 1860'erne Hotellet ligger i hjertet af byen ved Store Torv. Her bliver I venligt modtaget med ægte smålandsk gæstfrihed.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden