Golf i Småland

  • Golf in Småland
    Golf in Småland

    Visit Småland/smalandsbilder.se

[text]

Pladser

Småland omfatter hele Kronobergs len og store dele af Jönköpings len, samt desuden fastlandsdelen af Kalmar. Landskabet rummer dybe skove, fredelige enge og glitrende søer og meget mere. Sætter du kursen mod denne region venter der med andre ord mange herlige golfoverraskelser.

Golf i Jönköping

En af de mest kendte byer i Småland er universitetsbyen Jönköping. Byen er et mekka for golfspillere og byder på baner som Jönköpings GK, Hooks Herrgård og sagnomsuste Sand GC. Mens førstnævnte er en nydelig parkbane, kan Hooks Herrgård byde på både parkbane og skovbane. Med links og perfekte spilleforhold topper, naturligvis, Sand GC-oplevelsen.

Også udenfor Jönköping finder du flere gode baner. Ryfors Golfklubb ligger knapt 30 kilometer fra Jönköping og er en kombineret park- og skovbane, der rummer både vandforhindringer og spændende niveauforskelle. Og på

"Sætter du kursen mod denne region venter der mange herlige golfoverraskelser"

Golf syd for Jönköping

Cirka 60 kilometer syd for Jönköping og 110 km nord for Halmstad, ligger Isaberg Golfklubb. Anlæget med to 18-hulsbaner er helt perfekt for de, der søger variation. Begge baner er placeret i kombineret park- og skovterræn, men designet er vidt forskelligt. Nogle af hullerne har masser af vand i spil, og dermed får man let assosiationer til seaside-baner. Følelsen forstærkes yderligere ved at golfklubben ligger lige ved Hammarsjön og Nissan.

Links inde i landet, baner ved søer, huller indrammet af gammel skov og smukke parkanlæg? Jo, det dækker perfekt hvad en golf-entusiast kan finde i fantastiske Småland. Og hvis du føler sulten melde sig, og vil tage pulsen på regionens hjerte efter en runde eller to med golf, så kaster du dig blot over de mange restauranter, gårdsbutikker og delikatesseforretninger, der nærmest findes om ethvert hjørne. Blandt regionens signaturretter er krösamos, ostekage og fisken vätternrøye med romsauce og nye kartofler – med retten isterband (en grov letrøget pølse) som juvelen i kronen.

Golf på Öland

Småland har også en lang kystlinie mod Østersøen med skærgård i nord. Det er her du kører over bren til Öland og golfbanene Ekerum Golf & Resort og Saxnäs Golfklubb. På Ekerum venter to 18-hulsbaner med park-design i et åbent terræn med fairways og greens af generøs størrelse. I tillæg rummer anlæget restaurant, proshop, spa, svømmebassin, kunstgalleri og mulighed for overnating i flotte ferielejligheder. Saxnäs GK ligger smukt ved Kalmarsund. Naturomgivelserne består af både høje løvtræer, gammelt kulturlandskab og klitter. Greens´ene er små og byder på herligt udfordrende niveauforskelle. Öland har flere soltimer og mindre nedbør end resten af Sverige, og øen er et eldorado når det gælder vandreture og cykelferie. Om sommeren rejser mere end tre millioner turister hertil, men på den 137 km lange og 16 km brede ø er der rigeligt med plads. Omtrent 300 kilometer kystlinie med herlige strender og mere end 75 naturreservater er hvad der venter. Læg dertil attraktioner såsom kongefamiliens sommerslot Solliden, Eketorps borg, Ölands Museum Himmelsberga og Borgholms Slott – så får du lidt ekstra ud af golfferien.

Golf i Kalmar

Vel tilbage på fastlandet venter solide Kalmar Golfklubb med sine to 18-hulsbaner i Värsnäsområdet, lige ved Kalmarsund. Begge golfbanerne er kombinerede park- og skovbaner, hvor hvert hul ligger isoleret i forhold til andre huller. Dermed får spilleren en herlig følelse af at gå banen helt alene – fri som fuglen.

Kalmar Golf Club in Småland

Golfbaner i Småland

Golfbanerne i Småland har høj klasse og er kendte for deres kvaliteter. Her kan I spille fra tidlig forår til sent efterår, og enkelte baner har sågar åbent hele året rundt. I kan helt sikkert finde baner, der passer lige til jeres ønsker.

Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm

Golf i Sverige

Bare i det sydlige Sverige finder vi mere end 145 golfbaner, og mere end 40.000 danskere tager hvert år til Sverige med det hovedformål at spille golf.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden