6 gode tips til din ferie i Småland

  • High Chaparral in Småland
    High Chaparral in Småland

    © Carina Kvist/Lucky Rider Magazine

[text]

Pladser

Turistrute 151 i Småland løber mellem Hestra og Värnamo, og byder på en række store oplevelser over en strækning på bare 40 km. De bedste og mest unikke er de 6 brun-hvide attraktioner, som er beskrevet nedenfor.

En brun-hvid attraktion er en kvalitetsmarkering, der anvendes over hele verden til at markere store attraktioner. Vælger I at besøge alle 6 attraktioner, vil I få en spændende blanding af naturoplevelser, historie, håndværk og underholdning.

High Chaparral

Velkommen til High Chaparral, verdens bedste Wild West forlystelsespark! I Western arenaen kan I opleve et show med stuntmænd i et forrygende tempo. I forlystelsesparken kan I også besøge indianerne og den mexicanske landsby. I kan også prøve at ride på ægte cowboy heste, vaske guld eller tage på tur med toget eller hjuldamperen. High Chaparral har også sit eget tivoli.

Isaberg

Fra Isabergstoppen (308 meter over havet) har I en vidunderlig udsigt over det smålandske landskab. Her er fine vandreruter, udlejning af cykler, kanoer og kajakker samt salg af fiskekort. I Isaberg Moose Park kan I møde skovens konge, elgen. I vinterhalvåret er Isaberg Sydsveriges største vintersportssted.

Kallfeldts Læder

Kom og mærk duften hos Kallfeldts Læder i Nissafors! Besøg værkstederne og oplev alle læderproduktionens faser fra dyreskind til færdige produkter i form af over 250 varianter af tegnebøger, bælter, tasker og meget mere. I kan også prøve at fremstille jeres egen punge! I fabriksudsalget kan I sikkert finde jeres egne favoritter i f.eks. svensk elg- eller renskind eller i italiensk kalveskind.

Hylténs Industrimuseum

På J E Hylténs Metalvarefabrik har tiden stået stille i 60 år! Her på Hylténs Industrimuseum kan I opleve en intakt bevaret metalfabrik med maskiner, værktøj og kontor i drift. På fabrikken drives maskinerne med remme, og elektriciteten kommer fra stedets eget, over 100 år gamle, kraftværk. På Gåröströms Industrimuseum lige ved siden af renoverer og driver man maskiner, der fortæller historien om 1900-tallets mekanisering og automatisering.

Töllstorps Industrimuseum

Her kan I følge fremvæksten af småindustri i Gnosjö fra 1700-tallet og frem til moderne tid. I de autentiske omgivelser vises bl.a. drejning af metaltråd, produktion af metalnet og fremstilling af bl.a. sygekasse-briller, musefælder, hår- og sikkerhedsnåle samt malning af mel. Töllstorps Industrimuseum ligger smukt i en ådal med perlende vandløb og snurrende vandhjul.

Store Mosse Nationalpark

Store Mosse er Sveriges største moseområde syd for Lapland. Her er et unikt fugleliv og usædvanlige planter. Naturum Store Mosse er et inspirationscenter for natur-nysgerrige. Her vises mosens udvikling gennem 15.000 år med issøjler, håndværk og tekst. Her findes også den berømte Granfjälls-bjørn. Store Mosse har 40 km. vandreruter, hvoraf 4,5 km. er særligt handicapvenlige.

Designhotellet in Värnamo

Hoteller i Småland

Landskabet i Småland rummer rigtig mange smukke og varierede oplevelser. Find et dejligt hotel tæt på idyllen.

The archipelago outside Västervik in Småland

Turistbureauer i Småland

Her kan du finde kontaktinformationer og oplysninger på Smålands mange turistkontorer - det er altid let at finde den information du skal bruge.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden