Vimmerby

  • Vimmerby, Småland
    Vimmerby, Småland

    Andreas Nordström/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

I Vimmerby oplever I alt det, I kan huske fra Astrid Lindgrens vidunderlige historier.

Et besøg i Vimmerby er som at træde direkte ind i Astrid Lindgrens mange og berømte historier. Hele ”Astrid Lindgrens Verden” er en temapark med bl.a. levende teater, hvor I kan møde Pippi Langstrømpe og alle hendes venner – og uvenner – i levende live!

Tager I på en lille udflugt ud i den smukke smålandske natur, løber I med det samme ind i de steder, hvor filmene om Emil i Lønneberg og Vi børn i Bullerbyn blev optaget. Og vil I vide mere om forfatteren og personen Astrid Lindgren, kan I besøge hendes barndomshjem Näs midt inde i byen.

I Vimmerby er I altid tæt på Smålands natur. Ligegyldigt om I begiver jer på opdagelse til fods, på cykel eller i kano, venter der jer store og minderige oplevelser. Skulle I ikke møde en elg på turen gennem skove og enge, så kan I møde elge i Virum Elgpark, hvor I til og med kan klappe de store vilde dyr.

I Vimmerby venter der mange kulturoplevelser; I kan bl.a. opleve flere gamle håndværkstraditioner og det lokale museum, som er åbent for besøgende.

Endelig er Vimmerby en hyggelig handelsby med aner helt tilbage til 1200-tallet, så den hyggelige by har en lang tradition for en god handel i de små og store butikker, caféer og restauranter.

The steamboat Thor, and Kronoberg Castle ruins

Växjö

Med sine 60.000 indbyggere er Växjö en by med puls og et rigt udbud af kultur, sport, shopping og underholdning.

Kingdom of Crystal, Småland

Emmaboda

Desuden findes de kendte steder Duvemåla og Klasatorpet her. De steder, der gav den verdensberømte forfatter Vilhelm Moberg inspiration til sine succesbøger om emigranterne.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden