Växjö

  • The steamboat Thor, and Kronoberg Castle ruins
    The steamboat Thor, and Kronoberg Castle ruins

    © Kulturparken Småland/kulturparkensmaland.se

[text]

Pladser

Med sine 60.000 indbyggere er Växjö en by med puls og et rigt udbud af kultur, sport, shopping og underholdning.

Men det er også en historisk handels- og lærdomsby – her findes Linné Universitet. Her har kendte svenskere som Carl von Linné, Esaias Tegnér og nobelpristageren Pär Lagerqvist sine rødder.

I Linnéparken ligger den 1.000 år gamle katedral med de to kirketårne, en påmindelse om, at vi engang var grænseland til Danmark. Kan vi sige, at takket være danskerne, som plyndrede kirken, har vi i dag en moderne, lys og smuk kirke med fantastisk glaskunst!

Byen er omgivet af vand med en god fiskesø i centrum! I kommunen er der 200 fine fiskesøer. Den største er Helga Søen. På en ø ligger Kronoberg Slotsruin, som Gustav Vasa byggede om til en borg med hjørnetårn og kanoner,omgivet af voldgrave og ringmure. I Utvandrarnas Hus skildres den svenske udvandring til Amerika i 1800-tallet.

Den største samling af svensk glaskunst gennem seks århundreder kan opleves i Sveriges Glasmuseum på Smålands Museum. Växjö er nabo til Glasriget.

Godt design efterspørges altid - se og køb det bedste nutidige svenske møbeldesign i møbelriget Lammhult nord for Växjö.

Kingdom of Crystal, Småland

Emmaboda

Desuden findes de kendte steder Duvemåla og Klasatorpet her. De steder, der gav den verdensberømte forfatter Vilhelm Moberg inspiration til sine succesbøger om emigranterne.

The port of Västervik

Västervik

Et besøg i Vestervik, eller en hel ferie, vil belønne turister med dejlige natur- og badeoplevelser, samt hyggelig lokale stemninger og havneliv.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden