Torsås

  • Småland
    Småland

    Jörgen Schön/bildarkivet.se

[text]

Pladser

Torsås er et lille hyggeligt sted mellem byerne Kalmar og Karlskrona i den tidligere svensk-danske grænseregion.

Her i skovene kæmpede Nils Dacke mod Gustav Vasas soldater i midten af 1600-tallet, og her sluttedes freden mellem Danmark og Sverige i Brömsebro i år 1645. Her kan I opleve ægte svensk urskov og en relativ lang kyststrækning, der skaber mange muligheder for gode oplevelser.

Sælsafari & Skærgård

I kan f.eks. opleve en solglitrende dag på havet med sælsafari og besøg på øerne i skærgården. Ta' på en dejlig vandre- eller cykeltur gennem den storslåede og historiske natur - og følg Niels Dackes fodspor! I kan bevæge jer rundt i landskabet ad små snoede grusveje omgivet af stengærder, der ser ud som Astrid Lindgren så malende har beskrevet i sine bøger.

Havet er tæt på og kunsten inspireret heraf

Havet er altid tæt på, og det indbyder til ture til stranden, bådudflugter, fisketure og middage i solnedgangen med havet som kulisse. På øen Garpen kan I bo i de hyggelige gamle fyrvagtboliger og sove til havets rolige brusen. I kan selvfølgelig også bo på andre måder; området byder både på camping, vandrehjem, hoteller, Bed&Breakfast og hytter.

Karlskrona, Kalmar, Glasriket og Öland ligger indenfor behagelig afstand som ideelle mål for en-dagsudflugter.

Kom over og bliv inspireret af kunst, håndværk, musik og smukke omgivelser i hele området!

Kingdom of Crystal, Småland

Lessebo

I Lessebo, midt i Smålands Glasrige, findes en af verdens få producenter af håndlavet papir – grundlagt helt tilbage i 1693!

Art glass in Glasriket/Kingdom of Crystal

Hovmantorp

Hovmantorp ved bredden af søen Rottnen har stolte traditioner indenfor glasfabrikation. Her strømmer menneskerne til – af forskellige årsager.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden