Nybro

  • Production of “Planets” designed by Lena Bergström
    Production of “Planets” designed by Lena Bergström

    Rolf Lind/Orrefors

[text]

Pladser

Nybro er en charmerende by, hvor man altid føler sig velkommen. Her finder du mange små hyggelige butikker og glaspusterier.

Den lille by Nybro har meget at tilbyde sine gæster. Udover de små hyggelige butikker er der i byen et livligt torvemarked tre dage om ugen. Lige uden for centrum findes Madesjö Hembygdsmuseum, som fortæller den lokale historie og her findes endda et James Bond museum.

Uden for byen de berømte glaspusterier Orrefors og Målerås, men også lidt anderledes attraktioner som Hönsalottas Luftfartsmuseum og Agebo Aktivitetsgård. Naturen omkring Nybro er fantastisk med masser af søer og vandløb, som indbyder både til svømning og fiskeri.

En oplevelse man ikke må forpasse er den naturskønne Pukeberg, et af Sveriges ældste og mest velbevarede glasværker. Her er der i mere end 130 år blevet fremstillet glas i forskellige former.

Pukeberg har i de senere år udviklet sig til regionens designcentrum. Her finder du blandt andet Arkivet for Svensk Formgivning, Designhøjskolen, belysningselskabet Zero og Nybro Atelierne.

Småland

Torsås

Torsås er et lille hyggeligt sted mellem byerne Kalmar og Karlskrona i den tidligere svensk-danske grænseregion. Her i skovene kæmpede Nils Dacke mod Gustav Vasas soldater i midten af 1600-tallet, og her sluttedes freden mellem Danmark og Sverige i Brömsebro i år 1645.

Kingdom of Crystal, Småland

Lessebo

I Lessebo, midt i Smålands Glasrige, findes en af verdens få producenter af håndlavet papir – grundlagt helt tilbage i 1693!

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden