Lessebo

  • Kingdom of Crystal, Småland
    Kingdom of Crystal, Småland

    Hans Runesson/Glasriket AB

[text]

Pladser

Håndlavet papir fra Lessebo var inspiration for selveste August Strindberg.

I Lessebo, midt i Smålands Glasrige, findes en af verdens få producenter af håndlavet papir – grundlagt helt tilbage i 1693!

I Lessebo området har fremstilling af jern foregået i over 2.000 år. Det fortælles, at jernet blev hentet op fra bunden af søerne gennem huller i isen… Den spændende historie og meget andet kan I lære meget mere om på det lokale museum i Lessebo!

Da tiderne med at hente malm op fra søerne i Småland var forbi, begyndte man i stedet at lave papir i Lessebo, mens man i andre områder begyndte på glasfabrikation. Det gælder f.eks. glasbrugene i Kosta, Transjö, Skruv, Åfors, Bergdala og Strömbergshyttan.

Er I vilde med gamle klassiske teakmøbler eller bliver I nostalgiske ved tanken om Kay Bojesens berømte lille abe i teaktræ? Den slags findes endnu – midt i Lessebo! Et dansk ægtepar driver nemlig en antikvitetsforretning med det bedste fra teaktræets guldalder!

Art glass in Glasriket/Kingdom of Crystal

Hovmantorp

Hovmantorp ved bredden af søen Rottnen har stolte traditioner indenfor glasfabrikation. Her strømmer menneskerne til – af forskellige årsager.

Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby, Småland

Ljungby

Ligegyldigt om I drejer fra motorvejen E4 eller følger turistruten ”Riksettan” ind i hyggelige Ljungby i Smålands sydvestre hjørne, så havner I inde på Ljungby Gamla Torg, det regionale mødested og et levende handelssted siden 1600-tallet.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden