Emmaboda - med en god beliggenhed for et besøg!

  • Kingdom of Crystal, Småland
    Kingdom of Crystal, Småland

    Glasriket

[text]

Pladser

Emmaboda har en idyllisk placering midt i den sydøstlige del af Småland. Landsbyen hører til Glasriket som i dag er en af Sveriges største turistdestinationer med intet mindre end en million besøgende årligt.

Desuden findes de kendte steder Duvemåla og Klasatorpet her. De steder, der gav den verdensberømte forfatter Vilhelm Moberg inspiration til sine succesbøger om emigranterne.

Det var i Emmaboda, at Vissefjärdabonden Nils Dacke førte sin frihedskamp mod den svenske konge og hans foged og blev kendt i hele Norden for det.

Men Emmaboda er så meget mere: festivaler, motorcentrum, fiskerisøer, foreningslivet og røde hytter. Allerede i 1874 voksede landsbyen frem i forbindelse med opbygningen af jernbanen mellem Växjö, Kalmar og Karlskrona - nu er der præcis 57 kilometer til de tre byer, så Emmaboda er virkelig i centrum!

Den fremragende beliggenhed gør det muligt for mange at pendle til og fra kommunen hver dag - til deres arbejde i overvejende træ-, fremstillings-og glasindustrien. Kommunens største arbejdsgiver er pumpeselskabet ITT Water & Wastewater: et verdensledende foretagende inden for sit felt.

The port of Västervik

Västervik

Et besøg i Vestervik, eller en hel ferie, vil belønne turister med dejlige natur- og badeoplevelser, samt hyggelig lokale stemninger og havneliv.

Production of “Planets” designed by Lena Bergström

Nybro

Den lille by Nybro har meget at tilbyde sine gæster. Udover de små hyggelige butikker er der i byen et livligt torvemarked tre dage om ugen. Lige uden for centrum findes Madesjö Hembygdsmuseum, som fortæller den lokale historie og her findes endda et James Bond museum.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden