Alvesta

[text]

Pladser

Byen Alvesta i det sydlige Småland ligger ved søen Salen, der sammen med de to store søer Helgasøen og Åsnen udgør en 120 km. lang glimtende åre tværs gennem Småland. Søerne er som skabt til aktiv ferie og hyggelige oplevelser med kano.

Alvesta er et centralt trafikknudepunkt i hele det sydsvenske tognet. Det tager såmænd bare to timer med toget fra Københavns Hovedbanegård, så står I i Alvesta – og kan bevæge jer længere ud i Småland. Alvesta byder på et aktivt handelsliv med små og store butikker, hotel, vandrehjem og golfbane.

Fra Alvesta kan I ta’ på cykeltur rundt om søen Åsnen, en af de søer i Europa med flest fugle, og med gode muligheder for at opleve både fiskeørn og kongeørn. I kan f.eks. tage turen som en 4 dages færdigpakket cykelferie med tre overnatninger. Ruten rundt om søen følger ca. 120 km. mestendels bilfrie veje. I kan selvfølgelig også bare cykle på egen hånd.

Undervejs vil I passere Huseby Bruk, et gammelt jernbrug fra 1620-tallet, og i dag et af Småland mest populære udflugtsmål. Her kan I opleve herregården, en klassisk engelsk have, restaurant, café, butikker med lokal brugskunst og sejle med Ørnen, en lille hyggelig udflugtsbåd.

Hvert år i november er Huseby Bruk hjemsted for Sveriges største julemarked med over 170 boder med kunsthåndværk og alskens julerier af høj klasse. Turen videre rundt om søen fører jer til Torne Gård og Camping, og til det smukke område Äppelbydgen i Urshult.

Og så var det ved Alvesta, at sagnfiguren Blenda på Kong Alles tid i sagntiden fortælles at have dræbt en hel dansk hær sammen med sine medsøstre. Det er en historie, I kan høre meget mere om, hvis I besøger Blodsberget, hvor slaget påstås at have været. Men det er altså et sagn.....

Vimmerby, Småland

Vimmerby

Et besøg i Vimmerby er som at træde direkte ind i Astrid Lindgrens mange og berømte historier. Hele ”Astrid Lindgrens Verden” er en temapark med bl.a. levende teater, hvor I kan møde Pippi Langstrømpe og alle hendes venner – og uvenner – i levende live!

The steamboat Thor, and Kronoberg Castle ruins

Växjö

Med sine 60.000 indbyggere er Växjö en by med puls og et rigt udbud af kultur, sport, shopping og underholdning.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden