Älmhult

  • Springtime at Carl von Linnés Råshult in Småland
    Springtime at Carl von Linnés Råshult in Småland

    Lars-Ola Borglid/Södra Smålands Turistråd

[text]

Pladser

Den verdensberømte botaniker Carl von Linné og IKEAs grundlægger Ingvar Kamprad er to af bygdens sønner, og deres idéer har vakt opmærksomhed verden over.

Linnaeus er født i Råshult i 1707. Her kan du stige lige ned i 1700-tallet og slentre rundt i det gamle kulturlandskab. Omkring den restaurerede hytte kan du opleve de fantastiske haver, og i den økologiske havecafé kan du nyde havens høst i skøn harmoni med naturen.

Ved søen Möckelns Strand ligger Stenbrohult kirke, hvor Carl voksede op. På den anden side af søen ses Möckelsnäs Herregård, som stammer tilbage til 1300-tallet og som nu fungerer som hotel og restaurant. Ved ’Orangeri & Kunskapscentrum Carl von Linné’ kan du opleve en smuk have med omkring 800 forskellige planter - alle nævnt i Linnaeus' bøger.

Udover kulturreservatet Linnaeus Råshult findes der tre naturreservater, som virkelig indbyder til vandreture og stille meditation i de smukke omgivelser ved søen Möckeln.

IKEAs første varehus ligger selvfølgelig stadig i Älmhult - på samme sted som for 50 år siden. I Småland er man sine traditoner tro!

Carl von Linnés birthplace, Råshult in Småland

Alvesta

Alvesta er et centralt trafikknudepunkt i hele det sydsvenske tognet. Det tager såmænd bare to timer med toget fra Københavns Hovedbanegård, så står I i Alvesta – og kan bevæge jer længere ud i Småland. Alvesta byder på et aktivt handelsliv med små og store butikker, hotel, vandrehjem og golfbane.

Vimmerby, Småland

Vimmerby

Et besøg i Vimmerby er som at træde direkte ind i Astrid Lindgrens mange og berømte historier. Hele ”Astrid Lindgrens Verden” er en temapark med bl.a. levende teater, hvor I kan møde Pippi Langstrømpe og alle hendes venner – og uvenner – i levende live!

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden