Vingårde i Skåne - Skånes Bourgogne

  • Vineyard Köpingsberg at Österlen in Skåne
    Vineyard Köpingsberg at Österlen in Skåne

    Staffan Andersson/sydpol.com

[text]

Pladser

Hällåkra Vingård i det sydligste Skåne er én blandt efterhånden mange i regionen, der producerer ægte kvalitetsvine. Det kan varmt anbefales at besøge gården for en guidet rundvisning, hvor du ikke blot vil lære en masse om vindyrkning, men også får chancen for at smager på de fine dråber.

Lange lige rækker af vinranker vokser nedover de bløde bakker, for så atter at stige op ad endnu en blød bakke ude i det fjerne. Det kuperede landskab og det bølgende gyldne tæppe af de mange parallelle rækker vinranker kan sagtens henføre tankerne til Bourgogne – ja, man må nærmest knibe sig i armen for at forstå at man faktisk befinder sig i det sydlige Skåne.

Hällåkra Vingård

Hällåkra Vingård ligger i det idylliske bakkede landskab mellem Malmø og Ystad og er en af Skånes mange større og mindre vingårde, der har udviklet en imponerende produktion af vin, her på disse nordlige breddegrader. Det er en imponerende bedrift. I løbet af de seneste år har den skandinaviske sensommer, overordnet set, udviklet sig til at blive mere lun og stabil end for eksempel juni og juli normalt er det. Det gør sommeren ”lidt længere” og er godt for en skånsk vinbonde.

Hällåkra Vingård er et godt eksempel på hvordan Skånes vinproduktion hurtigt har udviklet sig over de sidste par årtier. Da indehaveren Håkan Hansson engang i 1990’erne, sammen med sin kone, besluttede at overtage forældrenes gård vidste han ikke hvad han skulle gøre med al jorden – for landbrug interesserede ham ikke.

Til gengæld blev det hans passion for vin, der endelig i 2003 ansporede ham til at plante 700 vinstokke. I dag vokser der 10.000 vinstokke på gården, hvilket er nok til en produktion på 5.000 flasker vin – både røde og hvide. Enkelte af gårdens vine har fået æren at kunne sælges gennem Systembolagets eksklusive kældre i de store svenske byer.

Hällåkra Vingård tilbyder guidet vingårdsrundvisning, hvor du går rundt i markerne, mens guiden blandt andet fortæller om druesorter. Herefter er der besøg i vineriet, hvor deltagerne kan høre om kunsten at lave god vin. Til sidst skal udvalgte vine selvfølgelig smages, foruden den nye dessertvin gården har lanceret. Der bliver også serveret delikatesser, der alle er produceret på egnen.

Læs meget mere på www.hallakra.com

Köpingsberg

På en vinsmagning – en unik mulighed for at smage på skånsk mousserende vin.

Læs meget mere på www.kopingsberg.se

Åhus Vingård

Åhus Vingård ligger smukt ned til Helge Å, lige uden for Åhus. Vingården byder på vinsmagninger, og desuden er der mulighed for guidede cykelture til andre lokale vin- og madproducenter i Åhus.

Læs meget mere på www.vingarden.nu

Arilds Vingård

På en af de ældste gårde i Arild-bygden dyrkes nu druer i et skønt område på Kullaberg. Her er tillige en charmerende restaurant, hvor stedets egne vine tilbydes sammen med velsmagende mad. I løbet af vinhøsten arrangeres en høstfest på gården.

Laes mere her.

Köpingsberg Vingård

Dette er verdens nordligst beliggende producent af mousserende vine. Med udsigt til både hav og bakker ligger denne enestående vingård særdeles smukt på Österlen.

Læs mere her.

Asparagus, a specialty of Skåne

Skånske Madoplevelser

Skånske Madoplevelser er et samarbejde mellem Skånes bedste restauranter, kroer og gæstgiverier, der har sluttet sig sammen for at bevare og fortsat udvikle den unikke, autentiske og originale skånske kogekunst.

SPA, Hotell Ystad Saltsjöbad

Spa og nytelse i Skåne

Et iskaldt dypp i sjøen er både sunt, forfriskende og fantastisk morsomt. I Skåne er ritualet organisert rundt flere hundre år gamle kallbadhus der folk møtes, er sosiale, bader og tar badstue etterpå.

Olof Viktors café and bakery in Skåne

Gårdsbutikker i Skåne

Ved at besøge de traditionelle svenske gårdsbutikker får du indblik i de stolte traditioner fra det rustikke svenske landkøkken. Du kan være helt sikker på at finde unikke og mindeværdige svenske mad-oplevelser.

Interior design store Olsson & Gerthel in Malmö

Shopping i Skåne

Shopping i Skåne er enkelt, spennende og rimelig. Men fremfor alt er det fantastisk morsomt. I Malmö, Helsingborg, Kristianstad og Lund florerer det av internasjonale merker og design.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden