Arild

  • Arild in Skåne
    Arild in Skåne

    Lars-Braedstrup Holm/skane.com

[text]

Pladser

Allerede fra starten af det 20. århundrede har Arild været en kendt turist-destination – dengang dog primært for Europas overklasse og elite.

I dag er Arild populær blandt rigtig mange, og især for malere og andre kunstnere.

Ca. 30 kilometer nord for Helsingborg - i bugten Skäldervikenogmed relativ kort afstand fra naturreservatet Kullen - ligger den lille billedskønne by Arild. Feriegæster nyder byens hyggelige krogede gader og smukke gamle huse, hvoraf mange er blevet sommerhuse for især svenske velhavere. Byen og området emmer virkelig af romantik og idyl.

"Flickorna Lundgren på Skäret er kendt for sine fyldte vanilje-hjerter og kaffe"

Det lokale sagn om Arild beretter om enken Inger, som var alene med sine to sønner Arild og Tore. Inger havde mange bejlere, og hun valgte omsider at gifte sig igen med den ihærdige og vedholdende David, hvis intentioner dog skulle vise sig at være onde.

David sørgede for at Ingers to sønner var ombord på et sejlskib da dette blev sat i brand på havet udfor Skälderviken, for at sikre en arv til sig selv og sine egne sønner. Det fortælles, at Arilds lig skyllede i land netop hvor byen Arild I dag ligger, hvoraf byens navn altså oprinder, mens Tores lig drev i land på den anden side af Skålderviken hvor byen Torekov i dag ligger.

Lowland hiking in Southern Sweden

Kullen

Her er noget at opleve - både hvad angår natur, kultur og historie. Et storsået område, som har tiltrukket besøgende igennem lange tider

Children, Mölle

Mölle

Byen Mölle var omkring år 1900 kendt som centrum for et meget frigjort badeliv. I dag er den elsket af sejlere, badegæster og naturelskere.

Det naturlige centrum for selve Arild by må i dag, som altid, siges at være det hyggelige havneområde. Tidligere har havnen naturligvis, af både praktiske og økonomiske årsager, været det lille fiskerlejes centrum og i dag centrerer de fleste aktiviteter sig da også om den fine gæste- og småbådehavn.

Et besøg til denne lille perle af en by bør bestemt indgå i programmet hvis du for eksempel alligevel skal besøge Kullen-området. Selvom Arild er meget lille er der flere restauranter og også mulighed for at spille golf og tennis eller dykke i området.

Et godt tip, i forbindelse med et besøg til Arild by, er at køre et kort stykke vej langs kysten, modsat Kullen-retningen, hvor man efter et par kilometer vil finde det vidt berømte serveringssted ”Flickorna Lundgren på Skäret”. Stedet, som blev startet i 1930’erne af tre søstre, er kendt for sine fyldte vaniljehjerter og kaffe. Her er plads til ca. 50 gæster inden døre og op mod 450 til udendørs servering – på én gang. Det meget stemningsfulde sted ligger smukt og er absolut et stop værd.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden