Vattenriket i Kristianstad

  • ”Water Kingdom” in Kristianstad, Skåne
    ”Water Kingdom” in Kristianstad, Skåne

    Bengt Flemark/skane.com

[text]

Pladser

Kun få steder har så rig og varieret natur som Kristianstads Vattenrike(”vandriget”) – her er noget at opleve for alle.

Området har flere besøgspladser og sit eget ”Naturum”, som kan give masser af informationer og interessant viden om området, dets dyre- og planteliv, samt udvikling gennem tiden.

Landskabet og floraen i Kristianstads Vattenrike er fuldt af variation og huser en mangfoldighed af dyreliv. Som en ”blå tråd” gennem hele området og helt ud til havet flyder den mægtige Helge Å, omgivet af fugtige engarealer og sumpskove, mens der på de mere tørre strækninger har udviklet sig en helt speciel flora og fauna.

"Området er af UNESCO udvalgt som biosfære-område og nyder derfor særlig beskyttelse og status som forbillede for miljømæssigt bæredygtig udvikling."

Kristianstads Vattenrike er ca. 35 kilometer langt. I områdets Naturum kan I finde information om de populære guidede flodbådsture ud i området – noget som ganske sikkert vil blive et ‘hit’ for hele familien.

Skåne

Naturen i Skåne

Den skånske natur byder på pastorale idyller og storslåede kulturlandskaber, nationalparker, fiskevande, rideture og uendelige vandringsmuligheder.

Bouledring at Kjugekull, Kristianstad, Skåne

Kjugekull

Det smukke naturreservat Kjugekull er ét af Sveriges største og allerbedste områder for stenklatring og omfatter næsten 1.200 klatre-udfordringer og variationer.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden