Østerlen og Stenshuvud Nationalpark

  • Stenshuvud national park in Skåne
    Stenshuvud national park in Skåne

    Conny Fridh/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Som en del af den 1.000 km lange Skåneleden byder Østerlen vandreruten på 165 kilometers let vandring for alle.

Med sin begyndelse i Ystad følger ruten primært de smukke og relativt flade kyststrækninger østpå langs Østersøen.

Undervejs vil du passere adskillige hyggelige fiskelejer, som er perfekte anledninger til at holde hvil og danne sig indtryk af det lokale liv i de små samfund.

Desuden byder de 165 kilometer på varierende landskaber med blandt andet strand, klitområder og naturreservater.

På den nordgående strækning fra Simrishamn mod Kivik går Østerlen-ruten gennem Stenshuvud Nationalpark, som er et fantastisk varieret område med noget af Sveriges største artsrigdom indenfor dyrelivet.

Blandt de mange arter, som du kan være heldig at møde i parken, er blandt andet grævling, rådyr og kaniner, mens nattergale også holder til i området og om sommeren imponerer besøgende med deres fortryllende sang.

Nationalparkens bogstavelige ”højdepunkt” Stenshuvud er 97 meter højt og har en fantastisk udsigt over hele området og Hanöbugten. Foruden ”Naturum”, med en helt ny udstilling omkring området, findes her også en øko-kiosk.

I udkanten af byen Kivik kan man desuden opleve den meget spændende Kiviksgraven (Kongegraven), som er Sveriges største bronzealdergrav.

Find vej til Stenshuvud Nationalpark.

”Water Kingdom” in Kristianstad, Skåne

Vattenriket i Kristianstad

Kun få steder har så rig og varieret natur som Kristianstads Vattenrike(”vandriget”) – Området har flere besøgspladser og sit eget ”Naturum”, som kan give masser af informationer og interessant viden om området, dets dyre- og planteliv, samt udvikling gennem tiden.

Skåneleden

Skåneleden

Skåneleden er et stemningsfuldt og imponerende omfangsrigt stisystem, som faktisk tilsammen består af ca. 1.000 kilometer afmærkede vandreruter

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden