Velkommen til Osby – Snaphanernes hjemegn

  • Lönsboda in Osby, Skåne
    Lönsboda in Osby, Skåne

    ©Snapphanerikets Turistförening

[text]

Pladser

Ta’ toget til det nordlige Skåne – og oplev Skånes arealmæssige trediestørste kommune.

Her finder I alt, hvad I behøver for at nyde nogle ekstra fridage på Stenvägens bugtede forløb gennem ”Snapphaneriket”.

Her kan I opleve levende historie med Snaphanerne, der har spillet store roller i den svensk-danske historie og Sydsveriges tilhørsforhold til enten Danmark eller Sverige.

Her kan I også møde en egn med et rigt og levende kulturliv, præget af mange udøvende kunstnere. Vidste I for resten, at Skånes første kulturreservat, Örnanäs, ligger ved Osby, nærmere bestemt lige syd for Lönsboda?

Egnen omkring Osby er rig på både aktive og afslappende oplevelser. Her kan I sejle i kano, ta’ på rideture gennem skoven, opleve friluftskoncerter og teater og meget andet Og til børn og barnlige sjæler ligger Brio legetøjsmuseet, Lekoseum, lige for. Museet viser bl.a. de kendte BRIO legetøjs udvikling gennem de seneste mere end 100 år. Museet ligger midt i Osby – og BRIO er i øvrigt en forkortelse for Bröderna Ivarsson, Osby!

I kan helt sikkert finde jeres eget lille smørhul blandt alle de mange udflugtsmål og oplevelser, der venter i Osby og omegn. Velkommen!

Helsingborg in Skåne

Byer i Skåne

I Skåne, dejligt tæt på Danmark, er der god plads – alligevel er det et af de områder i Sverige med flest indbyggere.

Skåne

Naturen i Skåne

Den skånske natur byder på pastorale idyller og storslåede kulturlandskaber, nationalparker, fiskevande, rideture og uendelige vandringsmuligheder.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden