Kristianstad

  • Fika in Kristianstad, Skåne
    Fika in Kristianstad, Skåne

    Precious People/skane.com

[text]

Pladser

Kristianstad siges ofte, at være den mest danske by i Sverige. Byen blev grundlagt af kong Christian IV i 1614. I løbet af de godt 40 år som byen var dansk, nåede grundlæggeren virkelig at sætte sit præg på den.

Når du ankommer til Kristianstad station, ser du straks et af byens fineste bygningsværker, Heliga Trefaldighetskyrkan, som Christian IV lod bygge. Fra jernbanestationen er der blot et stenkast til Kristianstads centrum.

Store dele af det centrale Kristianstad består af gågader som indbyder til at slentre rundt. Når du slentrer langs gågaderne i centrum, skal du selvfølgelig besøge en af byens over 250 spændende butikker.

Åbningstider i byen er måndag - fredag 10.00 - 18.00 og lørdage 10.00 - 16.00.

Leder du efter noget mere mættende, har Kristianstad mange indbydende restauranter, hvor du kan spise og drikke godt. Kristianstadsdistriktet kaldes Sveriges centrum for mad og drikke!

Den kulturinteresserede må ikke gå glip af et besøg på Regionmuseet Kristianstad og Konsthallen, huset i det der engang var kong Christian IV's stalde.

Der er altid mange spændende og interessante udstillinger at se. I det centrale Kristianstad, er du tæt på naturen.

På let tilgængelige steder i Kristianstads Vattenrike, der er udpeget som et særligt beskyttelsesværdigt område af UNESCO, kan du opleve et enestående fugleliv, sjældne planter og gode fiskemuligheder

”Water Kingdom” in Kristianstad, Skåne

Vattenriket i Kristianstad

Kun få steder har så rig og varieret natur som Kristianstads Vattenrike(”vandriget”) – Området har flere besøgspladser og sit eget ”Naturum”, som kan give masser af informationer og interessant viden om området, dets dyre- og planteliv, samt udvikling gennem tiden.

Lönsboda in Osby, Skåne

Osby

Her finder I alt, hvad I behøver for at nyde nogle ekstra fridage på Stenvägens bugtede forløb gennem ”Snapphaneriket”.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden