Restauranter i Helsingborg

  • Helsingborg in Skåne
    Helsingborg in Skåne

    Magnus Palmér/skane.com

[text]

Pladser

Helsingborg har en imponerende rekord: Her er flere restauranter, målt i forhold til indbyggertal, end noget andet sted i Sverige!

Byen lyser voldsomt op på det gastronomiske verdenskort med restauranter og caféer fra snart sagt alverdens verdenshjørner.

Restauranterne i Helsingborg frister med et bredt udvalg af oplevelser for enhver smag og tegnebog: Mad fra Middelhavet – fra ”Fast Food” til suveræn regional gastronomi – Mellemøsten, Asien – thai, vietnamesisk og sushi – Europa i alle varianter, og selvfølgelig kan I også finde et bredt svensk udbud fra gedigen husmandskost til den ypperste gastronomi.

Gode madoplevelser i Helsingborg

Restaurant-oplevelserne er koncentreret i 2 kvarterer; inde centralt i gaderne omkring Maria-kirke, og ude i det trendy ”Norra Hamnen” område med Dunkers Kulturhus, havnepromenaden og udsigt over Øresund gennem de store panorama-vinduer eller fra terrasserne. Begge kvarterer er indenfor behagelig slentre-afstand fra jernbane-, bus- og færgeterminalen ”Knutpunkten”. Flere af byens hoteller har egne restauranter med et højt gastronomisk niveau.

Cafélivet trives i høj grad i Helsingborg. Byen har en særlig tradition for kaffe, bl.a. takket være det traditionsrige kafferisteri ”Zoega’s”, der tilmed producerer en helt særlig ”Helsingborg” kaffeblanding: ”Mollbergs Blanding”. Prøv den på ”Zoega’s Café og Butik” i Drottninggatan!

Café-udbuddet strækker sig fra det klassiske konditori, f.eks. ”Fahlmanns Konditori”, der blev kåret til Sveriges bedste i 2011, over den ærketypiske franske café til den moderne italienske kaffebar. Et af de seneste skud på café-træet er ”Ebbas Fik”, der bl.a. har hentet inspiration fra 50’ernes amerikanske ”Diner”, og som vandt titlen som Sveriges bedste café i 2010.

Ligegyldigt om I er i Helsingborg for at shoppe, opleve byens attraktioner eller ta’r over med den gastronomiske oplevelse som primært mål, bliver I ikke ladt i stikken. Her er nok at komme efter – og komme tilbage efter. Mange gange!

Dunkers kulturhus, art gallery in Helsingborg

Helsingborg

Helsingborg har som den næststørste by i Skåne rigtig meget at byde den besøgende på. Her er restauranter, caféer og spændende butikker og et væld af kulturelle oplevelser.

Helsingborg in Skåne

Shopping i Helsingborg

Helsingborg har i årevis været en kendt og elsket indkøbsby for mange danskere – og med over 500 butikker i byen er det vel meget forståeligt!

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden