Eslöv - i hjertet af Skåne!

  • Eslöv Blues Festival
    Eslöv Blues Festival

    Eslövs Turistbyrå

[text]

Pladser

Med sin centrale beliggenhed og sine fremragende bus-og togforbindelser er Eslöv det ideelle udgangspunkt for at udforske hele Skåne.

Eslöv blev i slutningen af 1800-tallet et jernbaneknudepunkt og et centralt mødested i området. I dag er Eslöv et fremragende valg til møder, shopping, afslapning og oplevelser.

I gåafstand fra banegården kan du finde cafeer, butikker, parker, spændende bygninger og et bredt udvalg af restauranter. Der findes mulighed til overnatning i byen, men også tæt på de smukke naturområder i nærheden. Spis en skøn vaffel ved Trollsjöparken, gå op på toppen af bygningsværket Stenberget eller også kan I beundre det enestående interiør i Medborgerhuset, der i 2007 tildeltes EU's Europa Nostra-prisen.

Eslöv er også hjemsted for Sveriges højeste træhus ”Lagerhuset”, som bestemt er værd at gå en tur forbi. Huset gennemgik en større renovation i 2007, hvorunder det blev omdannet til lejlighedskompleks. Oprindeligt blev bygningen opført som kornlager under Første Verdenskrig.

Siden 2000 har den lokale blues-sammenslutning arrangeret en årligt tilbagevendende Blues-festival i byen. Festivalen ligger altid i den sidste weekend i oktober og byder på masser af musikoplevelser med lokale musiknavne, såvel som internationalt kendte kunstnere fra flere forskellige lande. Udover musik byder Blues-festivalen på kunst- og fotoudstillinger, samt kulinariske oplevelser og andre aktiviteter.

Helsingborg in Skåne

Byer i Skåne

I Skåne, dejligt tæt på Danmark, er der god plads – alligevel er det et af de områder i Sverige med flest indbyggere.

Beach Huts, Vellinge in Skåne

Turistbureauer i Skåne

Her nedenfor kan du finde kontaktinformationer og oplysninger på de fleste af Skånes mange turistkontorer - det er altid let at finde den information og hjælp du skal bruge.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden