Byer i Skåne

  • Helsingborg in Skåne
    Helsingborg in Skåne

    sydpol.com/skane.com

[text]

Pladser

I Skåne, dejligt tæt på Danmark, er der god plads – alligevel er det et af de områder i Sverige med flest indbyggere.

Både store og små byer ligger tæt, i hvert fald efter svensk målestok! Byerne har en lang tradition tilbage i tiden; både til ”danskertiden” og endnu længere tilbage til middelalderen.

Mange skånske byer værner om deres ægte og velbevarede historie, og er samtidig levende og moderne købstæder med et dynamisk og spændende forretnings- og kulturliv. En kombination, der sagtens kan bære en ekstra miniferie eller nogle 1-dags udflugter om året.

I bør ikke overse de mange mindre købstæder, der ligge rundt i ”kanten af Skåne” og lokker med sin charme.

Malmø er Skånes største by, Sveriges 3. største og mest multietniske, og den nærmeste internationale storby for mange danskere. Her er shopping, kultur, sport og gastronomi i vid udstrækning, og med Øresundsbron bare et stenkast væk og tog fra Danmark hvert 20. minut er Malmø aldrig langt væk.

Skåne byder på regionale bycentre som Lund med en enestående og lang historie som domkirke- og universitetsby, Helsingborg med hundrede af års kontakt over Øresund til Danmark og Kristianstad, grundlagt af Chr. 4. De 3 byer rummer store og varierede kulturelle oplevelser, mange gode hoteller eller andre overnatningssteder, og ikke mindst gode indkøbsmuligheder både i og lige udenfor centrum.

I bør ikke overse de lidt mindre købstæder, der ligge rundt i ”kanten af Skåne”. Byer som Trelleborg med den travle havn og tæt på charmerende Falsterbo og Skanør, Ystad med de mange smukt istandsatte bindingsværkshuse, Simrishamn midt i Österlens flotte lys, Hässleholm, den gamle stations- og garnisonsby på grænsen af de store skove i det nordlige Skåne eller Landskrona med det gamle citadel og udsigten til Hven og Sjælland. Små hyggelige købstæder, der er store nok til at være mål for familiens udflugts- og indkøbsture over 1 eller 2 dage.

Skånes byer har masser at tilbyde, ligegyldigt om I er interesserede i kultur, historie og arkitektur eller I vil udnytte den fordelagtige kronekurs og de gode priser til at shoppe og gøre gode køb. Og det bedste er, at byerne ligger lige ved hånden!

Dunkers kulturhus, art gallery in Helsingborg

Helsingborg

Helsingborg har som den næststørste by i Skåne rigtig meget at byde den besøgende på. Her er restauranter, caféer og spændende butikker og et væld af kulturelle oplevelser.

The Cathedral of Lund

Lund

I Lunds tusindårige bymidte ligger Domkirken, Universitetshuset, Kunsthallen og mange museer sammen med livlige markeder, butikker, varehuse, populære caféer og restauranter.

Ystad in Skåne

Ystad

Ystad har masser at byde på og kan således sagtens være en destination i sig selv. Her er ‘levende’ historie og både gammel og ny kultur.

Eslöv Blues Festival

Eslöv

Med sin centrale beliggenhed og sine fremragende bus-og togforbindelser er Eslöv det ideelle udgangspunkt for at udforske hele Skåne.

Hovdala Castle

Hässleholm

Hässleholm byder på alle de bekvemmeligheder en lille by skal kunne. Her finder I et godt og samlet shoppingområde og behagelige butiksarkader.

Fika in Kristianstad, Skåne

Kristianstad

Kristianstad siges ofte, at være den mest danske by i Sverige. Byen blev grundlagt af kong Christian IV i 1614. I løbet af de godt 40 år som byen var dansk, nåede grundlæggeren virkelig at sætte sit præg på den.

Lönsboda in Osby, Skåne

Osby

Her finder I alt, hvad I behøver for at nyde nogle ekstra fridage på Stenvägens bugtede forløb gennem ”Snapphaneriket”.

Hovs hallar close to Båstad, Skåne

Båstad

Tennisverdenens topspillere mødes i Båstad til et opgør i den fjerdeældste GP turnering i verden. Catella Swedish Open i Båstad.

Western harbour in Malmö

Malmø

Igennem de seneste årtier har byen udviklet en ny og unik identitet som en moderne europæisk storby med masser af kvaliteter og tilbud. Læs vores nye guide til Malmø her, med shopping, gå-ruter og restauranter.

Smygehamn, outside Trelleborg in Skåne

Trelleborg

I Trelleborg kan du nyde solen mens du går under svajende palmer. Kombinér eventuelt med besøg ved den store vikinge-borg fra Harald Blåtand’s tid.

The island of Hven in the middle of the Öresund

Landskrona

Landskrona & Hven er noget for enhver smag! Her er seværdigheder i overflod og et væld af muligheder for en aktiv ferie.

Skånes djurpark-the Zoo of Nordic Animals

Höör

Höör har flere naturreservater med skyggefuld bøgeskov og klare skovsøer. Skånes Dyrepark er også et sikkert hit for hele familien med 85 forskellige dyrearter. Gør jeres shopping i Höörs små hyggelige butikker eller gårdbutikker.

Jagorstrands garden in Vinslöv

Vinslöv

Byen ligger ved jernbanen mellem Hässleholm og Kristianstad. Den gamle bondeby var ved Kirken og her finder I Västergårda.

Ystad Saltsjöbaden in Skåne, Southern Sweden

Bromölla

Med sin geografiske placering mellem hav og sø tilbyder Bromölla dig vidunderlige naturoplevelser.

Ängelholm in Skåne

Ängelholm

Ängelholm er en ferieby med en dejlig, børnevenlig sandstrand og et rigt udvalg hoteller, bed & breakfast, hytter, sommerhuse, camping og vandrehjem.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden