Høstfesten på Øland – årets højdepunkt

  • Harvest festival at Öland
    Harvest festival at Öland

    Tommie Skoog/Ölands Turist

[text]

Pladser

Velkommen til Sveriges største høstfest. I dagene 26. – 29. sept. indbyder hele Øland til høstfest.

”Sveriges spisekammer” slår dørene op på vid gab og lokker folk til, der vil nyde høstens mange lækre resultater. Forretninger, gårdbutikker, restauranter, spisesteder og caféer sælger og serverer både friskhøstede og forarbejdede lækkerier.

Høstfesten på Øland tilbyder noget for alle. I år byder høstfesten på hen ved 900 aktiviteter over hele øen! Hele Ølands erhvervsliv, med alt lige fra blikkenslagere og kunstnere til bønder og restauranter, sætter alle sejl til for at skabe en rigtigt god fest. I kan vælge og vrage! Høstfesten på Øland er en sand folkefest, der lokker hundredetusinde af gæster til fra både nær og fjern. Kommer I med campingvogn eller autocamper, er der indrettet særlige standpladser ved de fleste af øens havne.

Kunstnatten

Det sker hele tiden noget fra åbningen 26. sept. til den store afslutningsparade 29. sept. I kan bl.a. opleve Kunstnatten, ildskulpturer, fyrværkeri, dukkeoptog, græskarmænd, ”Night Glow”-arrangementer, kokke- og tjenerkonkurrence, udstillinger, ”Fårets Dage”, kunst-installationer, Ølandsforum og meget andet.

Køb økologisk avlet havtorn hos Strandå

Strandå i Triberga byder velkommen i gårdbutikken, der er særligt kendt for sine lækre havtorneprodukter fra egen avl. Vælg f.eks. mellem marmelade, saft, juice, chutney, honning, te, salt, hudolie, bodylotion og håndcreme.

Hagelstads Gårdsmejeri byder på lokaltproduceret gedeost

Frisk ost, oliemarineret ost, blød hvid skimmelost og Chevre er bare nogle af de oste, som Hagelstads Gårdsmejeri producerer fra gårdens geder. Derudover byder Ølands eneste mejeri også på oste produceret på komælk fra Hagelstad by.

Duft, smag og harmoni på Ølands Urtegård

Oplev duftene og farverne i Ølands Urtegård, hvor du finder omkring 500 forskellige urter og medicinske planter, der er anlagt i henhold til gamle klostertraditioner. Du finder Ølands Urtegård i Stora Frø i det sydlige Øland, og i gårdbutikken finder du blandt andet omkring 70 forskellige krydderier, egenproduceret syltetøj og sennep samt naturlige hudcremer, duftolier og bøger til indre harmoni.

Oplev kunst i majslabyrint

I Sveriges eneste majslabyrint kan man følge den kunstneriske historie om Hanen Ture på rejse i det sydlige Øland. Årets forestilling hedder ”Norrgårdens majslabyrint et sagn i verdensarven”, og i forbindelse med fredagens kunstnat vil den ellers mørke labyrint blive tændt, så besøgende vil kunne opleve labyrintens belyste kunstværker kombineret med fuglesang, vindens raslen i majsene og andre mystiske lyde. I år vil der, som foregående år, også være en unik danseforestilling ved labyrinten.

Besøg Eketorp Borg

Ved fredagens kunstnat vil der ved Eketorp Borg være sang, mad og lysshow. Derudover byder borgen på bueskydning, suppe lavet over åben ild og Gøglergruppen TRiX, som optræder med et stemningsfuldt og humoristisk ildshow.

Høstfesten på Øland knytter hele Øland sammen på kryds og tværs fra branche til branche, fra nord til syd og fra slot til hytte. Der findes masser at se på og endnu mere at gøre, smage på, handle, nyde og beundre.

Färjestaden, Öland

Turistbureauer på Øland

Her nedenfor kan du finde kontaktinformationer og oplysninger på de fleste af Ølands mange turistkontorer - det er altid let at finde den information og hjælp du skal bruge.

One of many beaches at Öland

Seværdigheder på Øland

Øland er en enestående ø i Østersøen. Formet som en asparges byder den lange ø på alt det bedste, I kan drømme om af en familieferie. Og så blot tre timers kørsel fra Danmark.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden