Børnenes Slot i Kalmar – Slotskampen og Eventyrlandet

  • At Kalmar Castle
    At Kalmar Castle

    © Magnus Bremefors, Din Byrå AB

[text]

Pladser

Vi er i begyndelsen af 1500-tallet. Netop som middelalderens tapre riddere møder renæssancens smukke prinsesser... I samme øjeblik du tager din væbnerkappe på, går du ind i en helt anden tid. Måske er du bare en simpel væbner lige nu, men bare vent, du har vigtige opgaver, der skal udføres…

I den brostensbelagte slotsgård og i slottets velbevarede sale stilles du overfor forskellige udfordringer, og du får chancen for at udøve den store heltedåd. Tænk på, at du får lov at prøve ridderkampe, jage store rotter i slotskøkkenet, dække op til slotsfruens middag med de fineste porcelæn og kommer til at flygte desperat gennem Kong Gustav Vasas skjulte toilet!

Siden kommer du til den afgørende manddomsprøve. Det berømte sværd i stenen… Hvem klarer mon at trække sværdet ud af stenen? Ja, det er kun den, der virkeligt har udført heltedåd på slottet, der kan klare den virkeligt svære styrkeprøve.

Så er det endelig tid til den højtidelige ceremoni, hvor du klædes i de smukkeste silkedragter. Nu skal du slås til ridder, udnævnes til hertug eller til prinsesse. Du vælger selv! En statelig herold viser dig vej til Riddersalen. Når fanfaren lyder, skrider dronningen gennem salen til sin trone, hvor alle de små riddere og prinsesser knæler foran hende. Du får din egen ring og dit diplom, inden I alle sammen skal fotograferes, så I aldrig glemmer det store øjeblik.

I Eventyrlandet på Børnenes Slot er der smagsprøver fra alle vores mest elskede eventyr. Her kan I opleve Askepots sko i glas og et lille bid af peberkagetaget fra Hans og Grete.

Pludselig dukker der en god fe op i eventyrtårnet og så er det tid til hygge-time i puderne med et rigtigt eventyr.

Slotskampen og Eventyrlandet foregår på Kalmar Slot 20. juni - 14 august 2011.

Kalmar Castle

Kalmar

Sol, strand, shopping, samt kunst & kultur. Kalmar har det hele! Ganske tæt på finder du både Öland og Glasriket. Kalmar er en charmerende by, hvor fortid og nutid mødes i skøn forening. Historiske bygninger, brostensbelagte gader og smukke parker giver byen charme og karakter.

One of many beaches at Öland

Øland

Øland er en af Sveriges mest populære sommerferie destinationer. Og det kan man godt forstå! Her er I aldrig langt fra strandene og Østersøens lave vand. En ferie på Øland er både badeferie, kultur- og oplevelsesferie og ikke mindst en familieferie på grund af de mange aktiviteter for børn. Faktisk er Øland rigtigt meget forskelligt på en gang.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden