Byer i Halland

  • One of many beaches in Halland
    One of many beaches in Halland

    David Zandén/bildarkivet.se

[text]

Pladser

Byerne i Halland ligger som perler på en snor langs kysten, Västkust-jernbanen og motorvejen.

Hallands byer er levende og aktive handelsbyer med et varieret udbud af kulturaktiviteter. Her er både kendte hotelkæder og privatejede, moderne købstadshoteller, mange med restauranter og fine faciliteter som for eksempel spa og fitness.

Øverst oppe, hvor det næsten ikke er Halland mere, ligger stationsbyen Kungsbacka - næsten en forstad til Göteborg - med et eget forretningsliv og med ”Freeport”, et stort center med populære ”outlet”-butikker, lige i nærheden.

"Varberg bliver faktisk kaldt ”Den svenske spa-traditions vugge” "

Nede af kysten finder I Varberg; Sveriges førende spa-by med næsten 200 års tradition for velvære og spa. Varberg bliver faktisk kaldt ”Den svenske spa-traditions vugge”. Byen har et aktivt forretningsliv og en unik position på Kattegat-kysten.

Falkenberg, lidt længere syd på, ligger midt på ”Sveriges Riviéra”. Lige syd for byen finder I den kendte Skrea Strand, og Åstra-elven løber tværs gennem byen, så I kan fange laks midt inde i byen. Og når I nu er her, bør I ikke snyde jer selv for at besøge Gekås Ullared, Sveriges absolut største varehus ca. 30 km. øst for Falkenberg.

Hallands ”hovedstad” er Halmstad med alt det, man forventer at finde i en regional storby, inkl. gode hoteller, kulturaktiviteter og forlystelser for både børn og voksne, og et stort og bredt udbud af forretninger. Halmstad kaldes for Sveriges ”golf-hovedstad”; golfklubber og – baner ligger tæt rundt om byen, og gør byen ideel til en golfminiferie.

Længst nede på Vestkysten kan I opleve den gamle handelsby Laholm med aner helt tilbage til middelalderen, og med et aktivt sommerliv ude på de brede, hvide sandstrande med udsigt til Bjärehalvøen.

I Halland, bare et par timer hjemmefra, kan I opleve en række dynamiske små ”storbyer”, der sagtens kan bære at være vært for jeres næste "lille storbyferie".

The Drawing Museum of Laholm

Laholm

Man bør unde sig selv et besøg i Laholm. Med rødder helt tilbage til 1200-tallet er det Hallands ældste by, og det kan man mærke i den smukke gamle bykerne med skæve, brostensbelagte gader.

Gekås Ullared outside Falkenberg

Falkenberg

I centrum er der et godt udbud af overnatningsmuligheder, restauranter og forlystelsesliv, mens byens teater- og revyforestillinger hvert år lokker tusinder af besøgende til.

Tjolöholms castle in Kungsbacka

Kungsbacka

Kungsbacka ligger helt oppe i den nordligste del af Halland, kun ca. 25 km. fra Göteborg. Syd for byen ligger det kendte "KungsRike", der er fællesbetegnelsen for en række landlige attraktioner.

Halmstad in Halland

Halmstad

Et af byens absolut førende attraktioner er badeparadiset Tylösand. Området lokker rigtigt mange besøgende til på grund af den brede strand, forlystelseslivet, Per Gessles kendte Hotel Tylösand og den anerkendte golfbane, der arrangerede Solheim Cup 2007.

Kallbadhuset in Varberg, Halland

Varberg

Uanset om I vælger at bo ude ved den forfriskende kyst, inde i det charmerende Varberg eller i de naturskønne landområder, der strækker sig ind i Halland, så vil I opleve høj kvalitet og et varieret udvalg af overnatningsmuligheder.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden