Seværdigheder i Blekinge

  • Karlskrona in Blekinge
    Karlskrona in Blekinge

    Region Blekinge

[text]

Pladser

Blekinge har noget for alle – skærgården danner den perfekte ramme omkring kystbyerne Karlskrona, Ronneby og Karlshamn, som byder på et hav af seværdigheder og aktiviteter for både store og små.

Der er få ting som beskriver skandinavisk sommer bedre end den svenske skærgård.

De mange øer som udgør Blekinges skærgård, der strækker sig helt fra Karlshamn i vest til Torshamn i øst, gør området særdeles smuk i sommerhalvåret og giver rig mulighed for udforskning fra søsiden.

I mange af de charmerende småbyer langs kysten udlejes kajakker og arrangeres udflugter.

"Karlskrona blev i 1998 føjet til FN-organisationen UNESCO’s liste over beskyttet kulturel verdensarv på grund af byens historie som fæstningsby, dens velbevarede fort og det smukke Stortorget."

Men Blekinge er ikke blot naturoplevelser – byer som Karlshamn, Ronneby og Karlskrona byder på trendy caféer, spændende museer, smuk arkitektur samt gode shopping-muligheder. Karlskrona blev i 1998 føjet til FN-organisationen UNESCO’s liste over beskyttet kulturel verdensarv på grund af byens historie som fæstningsby, dens velbevarede fort og det smukke Stortorget, som udgør byens midtpunkt.

Nyd en kop kaffe eller en is på en af de mange caféer på torvet og nyd de imponerende kirker fra 1700-tallet Fredrikkyrkan og Trefaldighetskyrkan. I løbet af sommeren er torvet samlingssted for en række aktiviteter såsom koncerter, teaterforestillinger og lege for børnene.

Blekinge archipelago

Blekinges smukke skærgård

Oplev Blekinges smukke skærgård skønhed i kajak eller på en guidet udflugt.

Hanö fyr in Blekinge

Hanö

Tag på en smuk og anderledes dagsudflugt med båd til Hanø, eller gør øen til selve målet for din ferie. På Hanø er der, foruden kulturminder og seværdigheder, masser af natur at nyde til en hel ferie.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden