Sölvesborg

  • Listerlandet, close to Sölvesborg in Blekinge
    Listerlandet, close to Sölvesborg in Blekinge

    Region Blekinge

[text]

Pladser

Sölvesborgs bykerne har et velbevaret gadenet fra middelalderen med smalle, snoede gader. Byen har også et lille center, men det er kendetegnet ved mange små butikker, restauranter, caféer og pubber.

Foretag en byvandring på egen hånd og udforsk St. Nicolai kirke, som stammer helt tilbage fra 1200-tallet. Også slotsområdet med renæssancehaven, glaspusteri og restaurant samt Valje gård og Valje naturreservat er et besøg værd.

"Husk at gå på opdagelse i byens gamle centrum, som har bevaret sit middelalderlige præg og også byder på en mængde imponerende gamle bygninger"

Sölvesborg er en virkelig hyggelig lille købstad, som i sin tid opstod omkring fæstningsanlægget Sölvesborg. I dag er fæstningen en ruin, men i middelalderen var den det vigtigste forsvarsværk i det østlige af datidens Danmark. Fra slutningen af 1500-tallet blev byen dog i højere grad et dansk administrativt og skatteopkrævnings-centrum for den danske kongemagt.

Husk at gå på opdagelse i byens gamle centrum som, trods en storbrand i området omkring Stortorget i 1801, har bevaret sit middelalderlige præg og også byder på en mængde imponerende gamle bygninger og bindingsværkshuse. Den eneste originale bygning fra middelalderen som stadig består efter branden er dog Sct. Nikolaj Kirke fra 1300-tallet. Men især købmandsgården og rådhuset er også et par meget flotte tidstypiske bygninger opført i 1800-tallet.

Blandt øvrige seværdigheder i byen bør Sölvesborg Museum nævnes. Stedet har til huse i et gammelt korn- og brændevinsmagasin og viser udstillinger om Listerlandet og Sölvesborgs historie. Ved siden af muséet ligger byens kunsthal, hvor det også er værd at tage et kig indenfor.

Langs Listerlandets 80 km lange kystlinje finder I Blekinges fineste strande; og her ligger også mange af Blekinges hyggelige små fiskerlejer. Hällevik og Hörvik hilser besøgende med røgerier, restauranter og kunsthåndværk. Fra fiskerlejet Nogersund afgår båden til den sagnomspundne ø Hanö, som byder besøgende på seværdigheder som Bönsäcken, engelsk kirkegård og det lokale fyr.

Nord for byen rejser Ryssberget sig - et unikt vandreområde med vidunderlige bøgeskove og flere vandrestier.

Karlskrona in Blekinge

Karlskrona

Byen er bygget på flere øer, som i løbet af århundreder er bygget op via igen og igen at fylde sund og vig. Mange af seværdighederne i Karlskrona indgår i UNESCO Verdensarv.

Olofström in Bleiknge

Olofstrøm

Familien vil elske Olofstrøm, naturen og landskabet omkring. Udflugter på smukke søer i kano er populært hos alle. Se også bilmuseet om Volvo og Ford.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden