Ronneby - hjertet i Sveriges have!

  • Ronneby Brunnspark in Ronneby
    Ronneby Brunnspark in Ronneby

    Jeanette Rosander/Ronneby Turistbyrå

[text]

Pladser

Ronneby har altid været kendt som et kursted. Fra 1700-tallet og frem til 1920'erne tog man hertil for at drikke helsebringende mineralvand og tage styrkende vandreture.

I dag er den smukke Brunnspark fornyet og det gamle Bruunshotel blevet erstattet af et nyt kongress- og rekreationscenter med muligheder for hotelophold og spa. Om sommeren er Brunnsparken fyldt med arrangementer og aktiviteter.

I Ronneby må I ikke gå glip af det kulturkvarteret Bergslagen med de gamle huse fra 1700-tallet og de smalle og kurvede gader i området omkring Hellig Kors Kirke. Det er også værd besøge det museet Möllebacksgården, galleriet Massmanskagården eller Kulturcentrum.

"I kan besøge de tamme elge på Räntemålagård eller tage båden Lunkentuss på Hjorthålan og høre historien om den landsby, som blev lagt under vand"

Ronneby Skærgård består af mange øer og bugte. Uden for Ronneby Havn er der både en børnevenlig strand, fiskeplads, camping og både til udlejning.

Eringsbodaområdet i den nordlige del har indsøer til svømning og fiskeri samt ruter til vandreture og cykling. I kan besøge de tamme elge Räntemålagård eller tage båden Lunkentuss på Hjorthålan og høre historien om den landsby, som blev lagt under vand.

Ikke langt fra Ronneby, kan I også opleve den kulturelle rundtur ”Blekinge Perler”. Her åbner kunstnere og kunsthåndværkere deres atelierer og boder.

Et andet område nær Ronneby med smuk natur og mange muligheder for aktiviteter er Bräkne-Hoby området.

Shopping across the border

Bräkne Hoby

Langs Bräkneruten giver skilte information om de forskellige Blekingesamfund. Langt de fleste ruter er endda tilgængelige, hvis I ankommer i bil.

Karlshamn in Blekinge

Karlshamn

I kan også bare slentre langs de brostensbelagte gader indrammet af farverige små træhuse, kigge op mod tårnet og måske trave op til Pengaberget - bare for udsigtens skyld.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden