Mörrum

  • Fishing in Mörrum
    Fishing in Mörrum

    Visit Karlshamn

[text]

Pladser

Mörrum er karakteriseret ved Mörrumsåen, der løber gennem samfundet på sin vej til havet. Åen er omkring 185 km lang og løber helt fra det smålandske højland og afvander blandt andre søer Helgasøen og Åsnen.

Mörrumsån er Blekinges største å og verdensberømt for sine store flotte laks. Åen er vigtig for Østersøens samlede bestand af vilde laks og havørred. Fiskesæsonen starter i udgangen af marts, og så starter konkurrencen imellem sportsfiskerne for alvor.

"Fiskeri i Mörrumsån er kendt over hele verden, og hvert år drager tusindvis af lystfiskere hertil for at forsøge at fange de store ørreder og laks"

I starten af sæsonen (april) er havørreder i fokus. Der er her gode muligheder for at fange nogle af de store flotte ørreder, som har overlevet vinteren længere oppe i åen. Store flotte laks – enhver lystfiskers drøm – begynder fra udgangen af april måned at migrere op i åen, hvilket normalt fortsætter indtil engang i juli måned. Der fanges hvert år flotte blanklaks på op til hele 20 kg. – og ”nej” det er ikke bare en lystfiskerhistorie!

Verdenskendt fiskeri

Fiskeri i Mörrumsån er kendt over hele verden, og hvert år drager tusindvis af lystfiskere hertil for at forsøge at fange de store ørreder og laks. Rigtig mange tilrejsende fra udlandet har rejst endog meget langt, og det er ikke unormalt at over 20 nationaliteter er repræsenteret blandt sportsfiskerne ved åbningsfestlighederne i forbindelse med sæsonstarten i marts.

Langs Mörrumsån løber også en 30 km lang vandrerute, Laxaleden. Denne går op til Hovmansbygd og ved Svängsta forbindes den til banvallsruten, som er en populær og meget smuk cykelrute. Disse ruter fører jer gennem et område med store natur- og kulturværdier. Blandt andet er der spor fra industrier fra 1600-tallet og frem til moderne tid, som er værd at kigge lidt på.

I Laxsens Hus kan I opleve udstillingen om laks i Mörrumsån, fiskens historie, og et stort akvarium med mange af åens fiskearter. Alt-i-alt har man her en idéel destination for lyst- og sportsfiskere – med eller uden familien.

Listerlandet, close to Sölvesborg in Blekinge

Sölvesborg

Foretag en byvandring på egen hånd og udforsk St. Nicolai kirke, som stammer helt tilbage fra 1200-tallet. Også slotsområdet med renæssancehaven, glaspusteri og restaurant samt Valje gård og Valje naturreservat er et besøg værd.

Olofström in Bleiknge

Olofstrøm

Familien vil elske Olofstrøm, naturen og landskabet omkring. Udflugter på smukke søer i kano er populært hos alle. Se også bilmuseet om Volvo og Ford.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden