Karlshamn - festivaler og skærgård!

  • Karlshamn in Blekinge
    Karlshamn in Blekinge

    Leif Johansson/bildarkivet.se

[text]

Pladser

I Karlshamns kulturkvarter er den gamle bykultur bevaret. Her er masser at opleve med bymuseum, punchfabrik, kunstgalleri, købmandsgårde og meget, meget mere.

I kan også bare slentre langs de brostensbelagte gader indrammet af farverige små træhuse, kigge op mod tårnet og måske trave op til Pengaberget - bare for udsigtens skyld.

Der er rigtig mange kulturelle arrangementer i Karlshamn og om sommeren endda festivaler. Østersøfestivalen er kendt uden for Sveriges grænser – en folkefest med format, altid i uge 29.

"Her er bisonokser, muflon, vildsvin og vildtløbende kron- og dådyr"

Karlshamn har flere store attraktioner at byde på. Kreativum er et opdagelsescenter for alle aldre. Her kan du prøve mere end 100 forskellige ting og lære mere om teknologi og videnskab. Eriksbergs Vildt- og Naturpark er den største safaripark i Norden. Her er bisonokser, muflon, vildsvin og vildtløbende kron- og dådyr. I kan køre den 10 km lange safaritur i egen bil eller booke en guidet tur. I kan også fiske i Mörrumsåen, som er kendt over hele verden for de store ørreder og laks. I Laxsens Hus kan I opleve udstillingen om laks i Mörrumsån, fiskens historie, og et stort akvarium med mange af åens fiskearter.

Karlshamn har også en fantastisk skærgård med mange muligheder for svømning, sejlsport og fiskeri. Tjärö er en af øerne og her er et naturreservat med forskellige naturmiljøer, vandrehjem, restauranter og mange andre aktiviteter.

Fishing in Mörrum

Mörrum

Mörrum er karakteriseret ved Mörrumsåen, der løber gennem samfundet på sin vej til havet. Åen er omkring 185 km lang og løber helt fra det smålandske højland og afvander blandt andre søer Helgasøen og Åsnen.

Listerlandet, close to Sölvesborg in Blekinge

Sölvesborg

Foretag en byvandring på egen hånd og udforsk St. Nicolai kirke, som stammer helt tilbage fra 1200-tallet. Også slotsområdet med renæssancehaven, glaspusteri og restaurant samt Valje gård og Valje naturreservat er et besøg værd.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden