Byer i Blekinge

  • Blekinge
    Blekinge

    Region Blekinge

[text]

Pladser

De interessante købstæder i Blekinge ligger nede på lenets solrige sydkyst. I Blekinge, et par timers kørsel østover, kan I opleve hyggelige og unikt beliggende byer.

På den korte vej mellem byerne kan I opleve Blekinges 3 enestående landskabstyper: Skærgården, kystsletten og de dybe skove.

Karlskrona in Blekinge

Karlskrona

Byen er bygget på flere øer, som i løbet af århundreder er bygget op via igen og igen at fylde sund og vig. Mange af seværdighederne i Karlskrona indgår i UNESCO Verdensarv.

Shopping across the border

Bräkne Hoby

Langs Bräkneruten giver skilte information om de forskellige Blekingesamfund. Langt de fleste ruter er endda tilgængelige, hvis I ankommer i bil.

Fishing in Mörrum

Mörrum

Mörrum er karakteriseret ved Mörrumsåen, der løber gennem samfundet på sin vej til havet. Åen er omkring 185 km lang og løber helt fra det smålandske højland og afvander blandt andre søer Helgasøen og Åsnen.

Olofström in Bleiknge

Olofstrøm

Familien vil elske Olofstrøm, naturen og landskabet omkring. Udflugter på smukke søer i kano er populært hos alle. Se også bilmuseet om Volvo og Ford.

Ronneby Brunnspark in Ronneby

Ronneby

Ronneby har altid været kendt som et kursted. Fra 1700-tallet og frem til 1920'erne tog man hertil for at drikke helsebringende mineralvand og tage styrkende vandreture.

Karlshamn in Blekinge

Karlshamn

I kan også bare slentre langs de brostensbelagte gader indrammet af farverige små træhuse, kigge op mod tårnet og måske trave op til Pengaberget - bare for udsigtens skyld.

Listerlandet, close to Sölvesborg in Blekinge

Sölvesborg

Foretag en byvandring på egen hånd og udforsk St. Nicolai kirke, som stammer helt tilbage fra 1200-tallet. Også slotsområdet med renæssancehaven, glaspusteri og restaurant samt Valje gård og Valje naturreservat er et besøg værd.

 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden