Sydsverige

  • Bovallstrand Marina on the West Coast
    Bovallstrand Marina on the West Coast

    © Mark Harris/imagebank.sweden.se

  • Canola field in Skåne
    Canola field in Skåne

    © Miriam Preis/imagebank.sweden.se

[text]

Pladser

Hvis I har læst Henning Mankells bøger og set Tv-filmene om ”Wallander”, så har I sikkert allerede et ganske godt indtryk af sydsverige. Og ikke mindst af Ystad, for her foregår det meste af handlingen i ”Wallander”. Området er faktisk så smukt som det fremstår på billederne: Bølgende marker, hvide gårde ude i periferien, og de endeløse hvide sandstrande. Er det også Sverige, tænker I måske?

Ja, det er Sverige lige på den anden side af Øresund. Og der er flere overraskelser i vente. Langs med kysten på det eventyrlige Kullen ligger de gamle pittoreske fiskerlejer som Mölle and Arild, og længere oppe på Bjärehalvøen kan I besøge de mere eksklusive badebyer Torekov og Båstad.

Sydsverige - et mekka for kunst og gastronomi

Det sydlige Sverige er et af Europas allerrigeste landbrugsområder, og området er spækket med små lokale dyrkere eller forædlere af lokale råvarer og gårdbutikker. Det skånske køkken har lam, kalv, vildt, gås og fisk på spisekortet. Prøv at ”smage på Skåne” på restauranter, kroer, caféer og ”kaffestugaer” over hele Skåne.

Det sydligste Sverige er et charmerende og oplevelsesrigt område med store bølgende frodige marker, masser af kulturhistoriske attraktioner – også helt tilbage fra ”danskertiden”, klipperne på Kullen og storslåede strande mod syd og øst, frugtplantager og kunstner-miljøer i det bedårende Österlen og den kosmopolitiske og kontinentale storby Malmø.

Gothenburg in West Sweden

Gøteborg

Gøteborg er en levende storby i international topklasse, Sveriges mad hovedstad i 2012 og porten til oplevelser langs den enestående svenske vestkyst.

Bro Hof Slott Golf Club, just outside Stockholm

Golf i Sverige

Bare i det sydlige Sverige finder vi mere end 145 golfbaner, og mere end 40.000 danskere tager hvert år til Sverige med det hovedformål at spille golf.

Western harbour in Malmö

Malmø

Igennem de seneste årtier har byen udviklet en ny og unik identitet som en moderne europæisk storby med masser af kvaliteter og tilbud. Læs vores nye guide til Malmø her, med shopping, gå-ruter og restauranter.

Lowland hiking in Southern Sweden

Vandreruter i det flade Sverige

De nationale og regionale vandreruter i det flade Central- og Sydsverige løber på kryds og tværs ud mod kysterne mod øst, vest og syd. Og langs med ruterne er der masser af hoteller, vandrehjem, campingpladser og mulighed for ly i landskabet. 

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden