[text]

Kunst i Stockholms tunnelbane

Stockholms T-bana er et stort kunstgalleri. På mere end 90 af de 110 stationer er der udstillet kunstværker, skabt af mere end 150 kunstnere.

  • Stockholm Metro. Rådhuset (Court House) station.
  • Stockholm Metro. Näckrosen (water lily) station.
  • Art in the Stockholm Metro, station T-Centralen
  • Art in the Stockholm Metro, station Kungsträdgården
  • Art in the Stockholm Metro. Stadion station.

Stockholm Metro. Rådhuset (Court House) station.

Bare I har en billet til Stockholms T-bana, kan I få en ganske særlig kunstoplevelse. På de fleste T-bana stationer kan I se skulpturer, mosaikker, malerier, kunst installationer, inskriptioner og relieffer fra 1950’erne og gennem tiderne helt frem til nutiden.

På T-centralen station kan I bl.a. opleve relieffer i klinker på væggene, der blev skabt helt tilbage i 1950’erne, mens I i Arsenalsgatan ved udgangen fra Kungsträdgården station (T-banans blå linie) kan se en arkæologisk udgravning med gamle søjler og andre detaljer.

 På Solna Centrum station (også på den blå linie) vil I opleve stationens huleagtige, lyse røde loft, der nærmest ser ud til at trykke sig ned på perronen. Samtidig har stationens vægge en afbildning af en smuk skov, der er en hel kilometer lang.

Hvis I vil ha’ et godt tip, så kan I – bare for prisen af en gyldig metrobillet – tage med på en guidet tur rundt til 4-5 stationer sammen med en T-bana ekspert. Hvis I ikke har så meget tid, så køb en billet (den gælder i en time, når I har stemplet ind) på T-Centralen og ta’ med den blå linie for at se kunsten på Rådhuset og Fridhemsplan stationer.

Ud over at være en imponerende kunstudstilling er Stockholms T-bana en fantastisk måde at komme rundt i Stockholm og forstæderne på.

The art museum in Gothenburg

Kultur i Gøteborg

Gøteborg er nok Sveriges næststørste, men sådan er det ikke nødvendigvis, når det handler om kulturevents, klassiske koncerter, moderne levende musik – med eller uden strøm, festivaler, udstillinger og seminarer. Der foregår altid noget i Gøteborg – og vel at mærke noget, der er værd at opleve. Og så er der lige den gastronomiske kultur i byen. Gøteborgs restauranter funkler med Michelin stjerner og andre udmærkelser; byen er ikke for ingenting indgangen til Sveriges storslåede vestkyst med de berømte hummere og østers.

Exhibition “The Power of Fashion”, Nordiska Museet

”Modens magt” på Nordiska Museet i Stockholm

Oplev 300 års svensk mode, samlet på et sted, på udstillingen ”Modens Magt – 300 års klæder” på Nordiska Museet.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden