Kiruna - fly direkte fra København!

 • Riksgränsen in Swedish Lapland
  Riksgränsen in Swedish Lapland

  © Strömma

 • Icehotel in Swedish Lapland
  Icehotel in Swedish Lapland

  © Leif Milling/ICEHOTEL

 • Dog sled tour in Kiruna during the snow festival
  Dog sled tour in Kiruna during the snow festival

  © Kiruna Lappland/lappland.se

[text]

Pladser

En ny flyrute direkte fra København til Kiruna i Lappland giver mulighed for vinteroplevelser som nordlys, skiløb i fantastisk sne og bjergtagende omgivelser. Eller hvad med en overnatning på verdens største ishotel?

Drømmer du om at stå på ski på verdens nordligst beliggende skisportssted, at opleve samernes historie og kultur eller at overnatte i frostgrader i et hotel bygget af is? I den kommende vinter hjælper SAS med at gøre disse drømme meget lettere at realisere. Det skandinaviske fl yselskab åbner nemlig en direkte fl yrute mellem København og Kiruna godt 1.300 kilometer – eller knap 2,5 timers fl yvetur – nordpå.

Skiløbet i Lappland er højt besunget,og mange danskere har allerede besøgt skisportsstederne Riksgränsen og Björkliden, som især sidst på sæsonen er kendt for masser af puddersne og skiløb næsten døgnet rundt, da solen aldrig går ned. Herfra er der også mulighed for fantastisk heliskiing på nogle af Sveriges højeste og smukkeste tinder.

"Hvad med en overnatning på verdens største ishotel?

DET SMUKKE NORDLYS

Men Lappland byder på meget mere end skiløb om vinteren. Omkring en times kørsel fra Kiruna ligger STF Turiststation Abisko og Aurora Sky Station, der er et af de absolut bedste steder i verden, hvis man har lyst til at se nordlys.
I den nordiske mytologi er nordlyset det gærde, aserne byggede af Ymers øjenvipper omkring Midgård for at beskytte menneskene mod jætterne, og som kan ses på himlen langt mod nord som lyse striber. I virkelighedens verden er nordlyset langt mere kompliceret at forklare. En ting er dog helt sikker: Det er guddommeligt smukt at opleve, og eksempelvis japanerne mener stadig, at nordlyset bærer på stærke, mystiske kræfter, og at børn undfanget under nordlys bliver særligt intelligente.

ANDERLEDES BOENDE I KIRUNA

Området omkring Kiruna er rigt på unikke oplevelser. Det gælder ikke mindst det verdensberømte ishotel, Icehotel, der til vinter bygges for 23. gang. En rejse, der startede med en ’lille’ iglo på 60 kvadratmeter og blev til et hotel i is og sne på ikke mindre end 5.500 kvadratmeter. Hvert år i november indledes byggeriet af Icehotel, der forestås af et stort team af snebyggere, kunstnere, arkitekter og designere, så der venter hvert år de besøgende en ny og helt unik oplevelse, hvis man vover pelsen og tør indlogere sig på hotellet, hvor rumtemperaturerne ligger mellem minus fem og otte grader.

Camp Ripan tilbyder ophold med god komfort, mad og drikke fra lokale producenter. Scandic Ferrum er også et godt sted at overnatte i smukt landskab tæt på Kiruna og skiløben.

Aurora Sky Station er i år blevet nomineret til titlen ‘Den bästa upplevelsen i Sverige’ ved den Svenska Turistgalan. Det er rejsearrangører fra Norge, Finland, Tyskland, Holland, England, USA og Danmark, der har nomineret Aurora Sky Station til den fornemme titel.

SAS fl yver direkte mellem Københavns Lufthavn og Kiruna hver torsdag og søndag i perioden fra den 20. december 2012 til den 28. april 2013. Læs mere og book din flybillet på www.laplandnonstop.com

Happy Holidays from Sweden!

Lucia i Sverige

Den traditionelle kroning af en ung pige som “Lucia-dronning” og de efterfølgende Lucia-optog, som hvert år finder sted i aftenmørket den 13. december, opfattes af mange danskere som noget af ”det svenskeste” af det svenske.

Ski Resort Idre Fjäll in Dalarna

Tid til skiferie i Sverige!

Skiferie Sverige! Check! Det vigtigste punkt på årets huskeliste! På vores ski site får du overblik over alle de førende vintersportssteder i Sverige, både dem i fjeldene, og dem nede i det sydlige Sverige.

 
 • SAS fl yver direkte mellem Københavns Lufthavn og Kiruna hver torsdag og søndag i perioden fra den 20. december 2012 til den 28. april 2013.

Reklamer:

A part of the official gateway to Sweden